Охранителни ролетки


В днешно време много домове ежедневно биват обирани, което кара техните обитатели да взимат сериозни мерки. Не всеки може да си позволи да наеме охранител, който постоянно да наблюдава дома му. Охранителите могат да се видят най-вече край заведенията и частните домове.

    За сметка на това обаче на пазара се предлагат охранителни ролетки, които също внушават респект и сигурност. Ролетките са неизменна част от магазините, бутиците и заложните къщи. Те имат всички характеристики на перфектния пазач, който при нужда ще защити имуществото от недоброжелатели. Въпросните ролетки по нищо не отстъпват на различните антивандални средства.

Поръчай онлайн сега!

Ролетките играят немалка роля в сферата на търговията и се използват за различни помещения като офиси и дори банки. Ако в миналото изборът на средства за защита от крадци бе силно ограничен, днес нещата са коренно различни. Преди години най-надеждна изглеждаше системата за видеонаблюдение и сигнализация, като дори те не са били достъпни за всеки.

Това се дължи на факта, че са прекалено скъпи. Друго средство е металната решетка, която се характеризира с неестетичен външен вид и най-вече с неподвижност. При необходимост тя нито може да се вдигне, нито да се спусне. Тези две функции от своя страна са жизнено необходими, например при евакуация на сграда.

Всички охранителни ролетки имат предимства пред стационарните решетки. Те са най-вече в лесното им управление за разлика от това при решетките. Подходящият модел се избира според обекта, на който ролетката ще бъде монтирана. За по-малки обекти се препоръчват ролетки, които се управляват ръчно.

За големите сгради пък се препоръчват ролетки с електронно управление. Само с едно натискане на бутона т.нар. „интелектуална автоматика” задейства една или дори няколко ролетни решетки едновременно. Това важи не само за отделен етаж, но и за цяла сграда. Поради своето лесно управление за всички е добре да си монтират охранителни ролетки.

Що се отнася до тяхната надеждност и високо ниво на защита, не бива да има никакви колебания. Много факти говорят в тяхна полза. Ролетките се произвеждат от екструдирани алуминиеви профили, като дебелината им е по-голяма от тази на стандартните. Изборът на степента на надеждност на охранителната решетка зависи от вас, когато купувате ролетката.

Възможно е допълнително подсилване на охранителната решетка, като към конструкцията се прибави укрепителен профил. Този похват се използва примерно при витрина на магазин. Така на ролетното платно се придава допълнителна здравина. Към основните компоненти на различните охранителни ролетки се добавят специални детайли и устройства на защита.

Ролетките са цении не на последно място и поради своите антикорозийни свойства, които осигуряват анодизирано покритие на профилите. Цветът може да бъде различен – например шампанско, сребърен или бронзов. Изброените предимства говорят много за ползите от ролетните решетки, които се поставят на по-специални обекти. Това могат да бъдат аптеки, кафенета или ресторанти.

Освен изброените положителни характеристики, голяма част охранителни ролетки имат още едно предимство. Те дълго време запазват първоначалния си вид, когато изпълняват функцията си да пазят. Той не се влияе нито от слънчевата силна светлина, нито от интензивните валежи. Така че несъмнено всякакво имущество е по-надеждно защитено с помощта на охранителни ролетки.

Тъй като са произведени от алуминий, те са много устойчиви на всякакви атмосферни условия. Малко материали в света могат да се похвалят със свойствата на алуминия. Благодарение на своите лекота, гъвкавост и екологична чистота той е един от най-ценните материали. Други негови положителни черти са устойчивостта му от ултравиолетови лъчи и корозия.

Именно от алуминий се произвеждат ролетни решетки, и благодарение на това имат редица предимства пред стоманените конструкции. Те са шумни, тежки и тромави. Днес, когато почти всеки дом е поне веднъж обиран, монтажът на охранителни ролетки може само да ви е от полза.

Освен охранителните си функции решетките имат и функцията да украсяват. Има различни решетъчни профили, които производствените компании предлагат. Благодарение на това може да се избират подходящи размери спрямо различните прозоречни, витринни и портални пространства. Това позволява даден вид охранителна ролетка да се съчетае хармонично с екстериора на сградата.

Цветовото оформление на охранителните ролетки служи за същата цел. И тъй като цветовата гама е изключително богата, това гарантира удовлетворение за всеки вкус. Дори и най-взискателните потребители няма начин да останат недоволни предвид богатството от цветове. По този показател ролетките отново са на висота, което е още едно от техните многобройни предимства.

Цветовете на ролетката могат да се изберат в съчетание с фасадата и нейните отделни елементи. Възможен е и обратния вариант – да се наблегне на акцентите върху прозорците. Възможно е да изберете примерно цвят шампанско или алено червено – фантазията в този случай има широко поле за изява. Някои хора предпочитат по-нетрадиционни цветове и без притеснение могат да си ги поръчат.

Нещо повече, пред вас се откриват възможности за всякакви експерименти. Можете лесно да създадете уникалност чрез игра от цветове на ламелите. Абсолютно всички ролетни решетки могат да бъдат в различни цветове, което дава възможност за напълно индивидуален избор. Можете да използвате цветовете на вашата фирма, като това е просто една опция.

Казано накратко, охранителната решетка е идеалното решение за истинските ценители на комфорта. Също така тя е подходяща за онези, които държат на уюта на работното място. Ако държите на добрата визия и безопасността на вашия офис, решетката е това, от което имате нужда.

Избирайки охранителни ролетки за вашето имущество, вие получавате сигурна и надеждна защита. Няма значение дали имуществото ви е движимо или недвижимо. Те перфектно защитават и двата вида, което е изгодно за всички. На пазара се предлагат различни видове, което прави избирането им много лесно.

Не може и дума да става за сравнение между старите и нови охранителни технологии. Поради лесния начин на управление ролетките са неделима част от магазина, кафенето или фризьорския салон. Купуването им е несъмнено добра инвестиция, която скоро ще даде своите резултати. Срещу похарчените пари вие получавате сигурна защита, уют и комфорт.

Охранителните фирми все още са сред предпочитаните, когато става дума за защита на имуществото. Но със сигурност те имат сериозна конкуренция в лицето на охранителните ролетки. Доказателство за това е засиленото им и масово търсене от страна на потребителите. Не бива да се пестят средства за създаване на домашен уют, сигурност и спокойствие.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!