Често задавани въпроси

 • Разликите между алуминиева и пластмасова дограма

  Основните разлики между алуминиева и пластмасова дограма е в ценово отношение – профилите от алуминий са по-скъпи. Пвц дограмата пък притежава отлични топлоизолационни характеристики. Избраната дограма, независимо от вида, трябва да е достатъчно качествена и стабилна.
 • Значението на въздушните камери

  Камерите представляват броя въздушни кухини между вътрешната и външна стени на профила. Техният брой не повишава якостта на профила, а една от камерите винаги е сравнително по-широка от останалите. Също така разположените една над друга камери не повишават изолационните свойства на профила.
 • Възможни грешки при избора на пвц дограма

  Най-често грешки при купуването на пвц дограма възникват в резултат на по-ниската цена. За сметка на по-малкото пари се намалява от качеството на продукта. Това води до провисване на прозорците или пък до намаляването на дебелината на армировката. Тя е важна за да това профилът да стои винаги в изправено положение.
 • Коя фирма за дограма е подходяща

  Подходяща фирма за дограма е тази, която е с доказано име и авторитет на пазара. Тя непременно работи със световноизвестни профили, стъклопакети и пр. Дали е надеждна дадена фирма се познава и по това какви варианти за дома предлага. Също така надеждните фирми притежават сертификати, поставени на видно за клиентите място.
 • Подмяната на пвц дограма – добър или лош вариант

  Безопасността и издържливостта са сред най-ценните качества на пвц. Той не се повлиява от влагата, не хваща ръжда и не се деформира. Дограмата от пвц е широко разпространена поради енергийната криза в Европа през 70-те години на 20-ти век. Освен красив дизайн с нея се осигурява качествена топлоизолация.
 • Характеристики на нискоемисионно и високоенергийно стъкло

  Профилът заема 20 процента от стъклото, а останалото място е заето от стъклопакета. Правилният му избор има решаващо значение за качествената топлоизолация. Стъклопакетите с ниско емисийни и високо енергийни стъкла навлизат масово на пазара. Нискоемисионното стъкло е с калиево покритие, като се намалява риска от натрупване на конденз по стъклата. Високо енергийното се монтира от външната страна. Когато навън е тъмно, този модел работи като К-стъкло.
 • Предназначение на троен стъклопакет

  С троен стъклопакет се намаляват значително загубите на топлина и така се повишава енергоефективността на стъклопакета. По този начин най-ясно се вижда, че двойните стъклопакети в голяма част от случаите не са най-подходящото решение за дома.

 • Значение на газ аргон в стъклопакетите

  Газ аргон е по-тежък от въздуха инертен газ. Когато се поставя в стъклопакета, той подобрява значително общия коефициент на топлопреминаване. Този газ се използва за тази цел не само в страната, но и в много други държави по света.
 • Решение на проблема с образуването на конденз в помещението

  Новата пвц дограма при добър монтаж е много по-надеждно уплътнена от старата. Свободният поток на въздуха и в двете посоки се ограничава многократно именно поради качествената дограма. Наличната влага започва да кондензира при среща със студена повърхност. Показател за това, че влагата е излязла, е не запотяването на стъклопакета от външната страна след отваряне на прозореца.
 • Важността на измазване след монтаж на дограмата

  Понеже пяната потъмнява и се рони под действието на слънцето, операцията по измазване не търпи отлагане. Поради това, че не е хидроизолатор, събирането на влага е неизбежно. Когато тя замръзне, пяната неизбежно се нарушава.

Когато се избира дограма за дома винаги има някои често задавани въпроси. Те могат да бъдат свързани с различни аспекти, но най-често засягат отделните качества и характеристики на различните модели. Ролята на въздушните камери или топло – и шумоизолационните качества на дограмата пък също са сред нещата, които често се обсъждат и дискутират. Последното всъщност е от особено значение, защото именно в резултат на качествените топлоизолационни характеристики на дограмата често се спестяват разходи за електро енергия. Задаването на подобен тип въпроси не е необичайно и причината за това е напълно основателна. В сферата на монтажа и производството на дограма съществуват редица тънкости и специфики, познати единствено на високо квалифицираните и опитни специалисти. Именно благодарение на техните ясни и подробни разяснения изборът на правилния модел дограма е по-лесен и безпроблемен. Дограмата е един от многото други продукти, които имат решаващо значение за създаването на дълготраен комфорт и уют. Ето защо за всеки модел трябва да се знае достатъчно.

Често задавани въпроси за дограма могат да засягат и избора на подходящите цветове. При всеки един от моделите има цветове, които са традиционни и са навлезли масово в употреба. Например повечето пвц дограми са бели, а алуминиевите – сиви. Това обаче въобще не означава, че не са възможни и други опции. Всичко конкретно в този случай зависи от личните предпочитания и изисквания. Не по-малко важно е дограмата да има висок процент на устойчивост против резките и непрекъснати промени в климатичните условия. Те редовно са в основата на преждевременното изхабяване и износване на дограмата. Поради тази причина за нея се налага периодична и навременна поддръжка, която да възпрепятства образуването на евентуални по-сериозни увреждания. Специалистите от нашата фирма разполагат с необходимия опит и квалификация, така че да отговорят подробно и ясно на всички отправени към тях запитвания. Благодарение на това всеки може да избере възможно най-подходящата дограма за помещението на дома. Освен тези, е възможно да се обсъждат и въпроси от друг характер. Един от тях касае избор на фирмата, която да се заеме с монтажа. В този случай е от съществено значение тя да бъде с доказано име и авторитет сред останалите си конкуренти.

Във всички сфери, включително и произвеждането и монтаж на дограма, има определен брой често задавани въпроси. Те се задават от всички, които искат да гарантират купуването на качествен продукт, който дълго време да изпълнява пълноценно своето основно предназначение. Високото качество на дограмата гарантира не само по-малко разходи за електричество, но така също и осигуряване на подходяща стайна температура през цялата година. Нашият персонал ежедневно получава запитвания от различен характер, на които отговаря акуратно и подробно. Техните богати познания в сферата, в която работят, са допълнителен гарант за качеството на произвежданите от нас продукти. Като доказана фирма в този бранш ние не само отговаряме на често задаваните въпроси, но и насърчаваме тази тенденция. Само след получаването на достатъчно подробна и изчерпателна информация за характеристиките и свойствата на всеки модел дограма може да се направи правилният и точен избор, който гарантира дълъг живот на експлоатация на този ценен за комфорта в жилището продукт.


Най-четено
 • Монтаж на пвц дограма

  Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

 • Алуминиева или пвц дограма

  Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

 • Ремонт на ПВЦ дограма

  Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!