Хоризонтални щори


Всички видове щори са предназначени да предпазват помещенията от вредната слънчева светлина, която създава силно чувство на дискомфорт. Хоризонталните такива са едни от най-често използвания продукт поради своята ефективност, надеждност и практичност. Първият вид са хоризонтални алуминиеви щори, които постепенно се превръщат в незаменим елемент от декора и интериора на жилищата. Ламелите им са изработени от алуминий, а ширината варира между 16 и 25 мм. Цветното им лаково покритие пък гарантира надеждна употреба в продължение на дълги години. Хоризонталните щори между стъкло са характерни с това, че са подходящи за монтиране на дървена двукатна дограма. Щората застава между двете крила на прозореца, като по този начин се осигурява пълна защита от вредните слънчеви лъчи и видимост. Едно от най-важните преимущества на алуминиевите ламели се състои в това, че са защитени от нараняване или замърсяване. Механизмите се показват пред крилото посредством малък отвор. Това означава, че не е необходимо прозорецът да се отваря за да бъдат управлявани щорите.

Поръчай онлайн сега!

Друг вид щори са тези, известни като щори под стъкло. Те се монтират от вътрешната страна на прозореца – към помещението. Този модел е подходящ за абсолютно всички видове дограми, прозорци и витрини, а така също и за преградни стени. Пробиването на отвори не е наложително поради факта, че управляващите механизми се намират в горния профил на щората. Възможно е монтирането да бъде извършено между стъкло държачите на дограмата – плътно до стъклото. Преимуществото в този случай е това, че щората застава на едно ниво с профила на дограмата. По този начин въртенето на дръжката на крилото се извършва гладко и безпроблемно. В случай, че главната цел е оптимално затъмнение и пълен контрол на видимостта, е препоръчително да се избере вариантът, в който щората застъпва стъкло държачите.Съществува и модел хоризонтални щори, известен под името Блек аут. Те се характеризират със специална перфорация на ламелите – на основните отвори и на отворите за странично водене. Това води до скриване на дупките тогава, когато щорите се въртят. В резултат на всичко това се постига едновременно изключителен светлинен комфорт и изчистен и естетичен вид на щората. Монтират се от вътрешната страна на прозореца към помещението.

Подходящи са за различните видове дограми, прозорци и витрини. Друг модел щори са известни под името Ултимейт. Те са проектирани и изработени по начин, който създава усещане за фин и неповторим стил, за потребителски контрол и ненадмината функционалност. За алуминиевата лента може да се избира от широка цветова гама, което дава достатъчно избор и за най-изискания вкус. Някои от вариантите са имитация на бамбук, дървесна имитация, полиран алуминий и др. И този вид щори се монтират от вътрешната страна на прозореца – към помещението. Не е необходимо да се пробиват отвори, защото управляващите механизми се монтират в горния профил на щората. Освен ръчно, щорите се задвижват и дистанционно с помощта на електрически мотор. Това дава предимства, свързани с възможността щорите да се управляват от разстояние. По този начин не се налага непрекъснато ставане и отиване до прозореца всеки път, когато слънцето свети прекалено ярко или когато в помещението е тъмно.

Поредният вид хоризонтални щори са Ултимейт Мегавю. Те един от най-новите продукти в тази сфера. Получава отличителна награда за иновативен дизайн от международния панаир за щори и сенници, провел се в немския град Щутгарт през 2009 г. Моделът предлага нов и модерен начин за сглобяване на щорите,а така също позволява приплъзване на ламелите по начин, че при отворена щора да се образува по-голямо разстояние между тях. Когато щората се намира в затворено положение пък, ламелите се застъпват с 40 % повече. Това осигурява по-качествено възпиране на ярката слънчева светлина. Възможно е да се създаде неповторима и уникална по характер визия, ако се съчетаят два близки цвята. И този модел се монтира от вътрешната страна на прозореца – към помещението. Подходящи са за различни дограми, прозорци и витрини. И тук не се налага да се пробиват отвори – управляващите механизми се намират в горния профил на щората. По отношение на възможностите за управление, може да се избере и такова, което се задвижва с електрически мотор.

Ултимейт ВВ24 е нов продукт от 2010 г. и е още един модел на хоризонталните щори. Съчетават в себе си сигурността и устойчивостта на щорите от алуминий с най-функционалното задвижване на плисе щорите – ВВ24. Системата позволява да се местят както горната, така също и долната релса на щорите, както и да бъдат застопорявани във всяко едно положение по височината на прозореца. Завъртането на ламелите си извършва с помощта на механизъм, вграден в горната релса. И те се монтират от вътрешната страна на прозореца – към помещението. Подходящи са за различни по вид дограми, прозорци, преградни стени и витрини. Съществува опция за електронно управление, което се осъществява от електрически мотор. Хоризонталните щори от дърво са още една опция, която е подходяща за различните видове жилищни интериори. Те са по-скъпият вариант на обикновения хоризонтален модел. Благодарение на естетичния вид на дървото и неговата чиста екологичност, щорите създават топлота и уютна красива атмосфера. Това става както в домовете, така също и в офисните сгради. По своя характер дървените щори са елегантни, луксозни и прецизно изработени. Освен че предпазват ефективно помещенията от проникването на слънчева светлина, те внасят свежа декорация и стилност в тях.

Този модел щори предлага няколко разновидности с ширина на ламелите между 25 и 50 мм. Предлагат се също така корди и профили, комбинирани спрямо цвета на дървения материал. Механизмите на движение могат да бъдат както класически, така и в стил ретро. В повечето случаи дървения корниз скрива горната греда за още по-стилен и елегантен външен вид. Дървените щори се изработват за различни по вид прозорци, включително и за тези, които са по-необичайни и нестандартни. Тежестта, ароматът и цветът на дървото се запазва поради неговия естествен и изчистен вид. Дават възможности за регулиране и промяна на ъгъла на хоризонталните ламели, както и да се настройват чрез повдигане. Те изглеждат най-добре на правоъгълни прозорци и прилягат отлично на всяка дограма благодарение на многообразието от форми , цветове и размери. Управлението се извършва по два начина – ръчно или автоматично. Контролерите и датчиците за осветеност са сред екстрите, които се предлагат с монтажа на този модел щори.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!

eXTReMe Tracker