Стъклени тухли


Зидариите от стъклени тухли (стъклени блокчета) се използват предимно за изграждането на преградни вътрешни стени, но освен това и за декоративни пана. Пропускащите светлина външни стени също са подходящ вариант в случая със стъклената зидария. Поръчай онлайн сега!
В сферата на строителството е много разпространена направата на зидария от стъклени тухли (стъклени блокчета) . Тази технология е изключително ефикасна, макар че се прави предимно в чуждестранните държави. При зидарията от тухли от стъкло могат да се използват различни видове. Например има тухли със затворена кухина, както и кухи тухли с отворена от едната страна кухина. Също така разпространени са и половинките тухли. Тухлите от стъкло се правят посредством изливането на пластичен циментов разтвор. Във фугите се полага армировка от обла стомана в двете посоки. Кухите тухли са особено практично и удачно решение в случая. Причината за това се крие във факта, че те имат свойството да пропускат мека светлина. Също така те осигуряват значително по-добра звуко – и шумоизолация в сравнение с обикновените прозорци. Когато се изгражда стена с тухли от стъкло, площта не трябва да бъде повече от 6 кв.м. Максималните размери в едната посока пък са точно 3 см поради по-големия коефициент на температурни разширения.

В случай че трябва да се изгради по-голяма площ със стъклени тухли (стъклени блокчета) , тя трябва да бъде разделена на отдели. Това става посредством стоманобетонни пояси. Тяхната дебелина се равнява на 6 см. После между тухлите и стоманения пояс се оставят температурни фуги. Тяхната дебелина пък е 3.5 мм, а самите фуги трябва да се запълнят с пластичен разтвор. Ламелите от стъкло с П-образно сечение се произвеждат с размери от 25 до 50 см. Широчината на тяхната странична ивица е от 3 до 6 см. Що се отнася до дължината, нейният размер е 5 см. Те могат да се редят както едностранно, така също и двустранно. Фугите се запълват с пластмасов кит. Те са подходящи едновременно за изпълнението на външни и вътрешни стени. Стъклото е един от най-използваните и намиращи широко приложение в съвременното строителство материали. Той е чудесен избор за врати на тераса, защото създава усещане за чистота и блясък. Поради тази причина и направените от него тухли са не по-малко практични.

За изпълнението на зидария от стъклени тухли (стъклени блокчета) се изисква много прецизност и умения. Това се дължи на факта, че само по себе си изпълнението е трудно. Трябва да се спазват точните изисквания за размерите на ширината и дължината. В противен случай замисленото начинание няма да се получи според предвижданията и очакванията. Тухлите от стъкло са скъп материал, но за сметка на това могат да превърнат вътрешните и външни стени на дома в истински шедьовър на обзавеждането. Поради тази причина това решение е правилно – то създава дълготраен комфорт и уют и преди всичко усещане за неповторимост и хармония. Цената на една такава зидария е много по-висока в сравнение с тази, която се прави от обикновени тухли. Въпреки всичко обаче стъклената зидария е многократно по-трайна. За безспорните качества на стъклото има много доказателства. В много държави по света от този материал се изработват високи многоетажни сгради.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!