Стъклени врати


Стъклени врати напоследък ползват много хора, защото придават на помещенията цялостен и завършен облик. Те могат да бъдат както с дървена, така и с метална каса. При крилата също има богат избор – подвижни или статични, както и такива с по-разчупена визия и различни художествени апликации.

Поръчай онлайн сега!

Те оформят дизайна и акцента по един наистина уникален начин. Той подхожда на домашния интериор, както и този в офиса. Архитектурата също е на ниво благодарение на крилата. Вратите имат различни по същество комплексни задачи освен чисто естетичната функция. Поради тази причина търсенето на стъклени врати е постоянно и няма изгледи това да се промени скоро.

Поради комплексността на задачите движещите системи непременно трябва да са гъвкави и многострании. Всички стъклени врати се монтират със специален обков, който осигурява както изолация, така и надеждно и сигурно отваряне. Ролята на стъклото в съвременната архитектура расте неимоверно много. Това важи и за всички стъклени продукти.

Поради тази причина се налага те да са безопасни и технологично здрави. В доста случаи също се налага добра изолираност и пожароустойчивост. За изработката на интериорни стъклени врати използваното стъкло е закалено или огнеупорно, а дебелината му е между 8 и 10 мм. Стъклените врати намират все по-голямо приложение на различни места.

Това се дължи главно на високата устойчивост на закаленото стъкло. Не по-малко решаваща роля има и разнообразието от видовете механизми. Вратите се използват предимно в остъкляването на магазини, а също и на обществени сгради. Това категорично показва колко силно е днес влиянието на стъклото в архитектурата.

Има много варианти за изработването на интериорни стъклени врати. Това може да стане както по индивидуален проект, така и със стандартни размери. Те се класифицират на стационарни, като могат да бъдат с каса или без, плъзгащи се, а също и врати – витрини. Те са с различен брой стъкла за отваряне и създават лукс и усещане за пространственост.

Обковът на вратите от стъкло се характеризира това, че съчетава традициите с иновативните технологии. В резултат се получават качествени стъклени врати, които траят дълго време. При стандартния тип врата обковът се състои от две панти, както и брава, дръжка, насрещник и уплътнител.

Касата на вратата пък може да бъде дървена или метална. Специални насрещници се използват при двукрилите врати, както и шнапери за тяхната фиксация. Бравата може да бъде както без заключване и с обикновен ключ, така и със секретен патрон. При употребата на тези врати като производствен елемент се добавя подов уплътнител към обкова.

Освен това се използва и горен автомат за самозатваряне. Плъзгащите се стъклени врати пък се състоят от окачваща релса, ролкови колички, както и от подов водач и ръкохватка. Пристройката им е странична и неподвижна, а може също и да се плъзга в стената или покрай нея.

По отношение на избора на обков клиентите могат да избират от различни производители, включително български и чуждестранни. Те се предлагат на българския пазар. Голямо е разнообразието от панти и брави. Те могат да бъдат инокс, хром, хром перла, а също така и никел, никел сатен, полирани, матови, със или без заключване.

Стъклените врати са няколко типа според отварянето и затварянето. Това са врати с горна и долна панта, такива със странични панти. Другите са летящи врати, които се отварят и затварят в двете посоки и с автомат. Този тип врати се задвижва автоматично. Всички видове са известни на клиентите, които проявяват интерес към тях.

Плъзгащите стъклени врати и прегради напълно отговарят на съвременните тенденции за светлина и пространственост както в жилищните, така и в офисните сгради. Те дават възможност за оптимално организиране и разпределяне на пространството в апартаменти, зали и различни работни помещения. Това ги прави изключително ценни за всички, които ги купят.

Комбинацията между метал и стъкло създава среда, която е изпълнена със светлина. Освен това осигурява безпроблемна и максимална вътрешна комуникация. За монтирането на плъзгащи се врати не се изисква долна релса, без значение дали изборът е стената или тавана. Движещите крила са проектирани съответно за по-леки и по-тежки стъклени врати.

Според типа механизъм плъзгащите врати са два вида – със скрит или открит механизъм. При първия случай плъзгането става по носеща релса със специални каретки, които са скрити. Конструкцията е изключително елегантна, а движението на вратата е много леко. Така се пести място и обем, което е още едно предимство на тези врати.

Плъзгащите врати могат да бъдат както с едно, така също и с две стъкла. Те са монтирани на една или на две релси. Движението, т.е. плъзгането се осъществява в различни посоки, които са избираеми. Телескопичното приплъзване дава възможност за елегантно отваряне и затваряне на стъклени врати.

В този случай има едно фиксирано стъкло, а броят на телескопично движещите се може да бъде от 1 до 4. Всеки стъклен елемент се движи плавно и последователно един след друг. Така се придава естетичен вид на входното пространство, а същевременно това е удобно за тесни входове. Там не могат да се монтират обикновени плъзгащи врати.

Стъклените врати намират широко приложение поради своята естетичност и изтънченост. Достатъчно е да ги видите и сами ще се убедите в това. Те са подходящи за всички онези от вас, които държат на добрия вкус и изтънчената обстановка. Неслучайно много офиси имат врати от стъкло, които изглеждат наистина привлекателно.

Те вероятно са скъпи, но за сметка на това са идеални за всякакви помещения. С тях те действително придобиват друг облик, при това изцяло в положителна насока. Ако искате и вие да постигнете архитектурен шедьовър, поръчайте си стъклени врати. Те определено ще се отразят добре на вашия магазин или офис.

Има много фирми и магазини, откъдето може да ги поръчате. Избирайте внимателно, за да останете доволни от направения избор. Плъзгащите врати действително са елегантни и придават модерност и свежест. Поради тази причина те са едни от най-търсените врати на пазара. Хората непрекъснато ги купуват и така правят комфорта в офиса си доста по-голям.

Това е напълно правилно решение с оглед по-качествената промяна на обстановката. Тя е жизнено необходима, защото еднообразието отегчава всеки. Не са малко хората, които не се решават да опитат нещо ново и различно. Но с покупката на стъклени врати нещата бързо ще се променят и те ще са повече от доволни.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!