Структурна фасада


Структурна фасада е страхотно и модерно решение. Изберете само най-доброто. Поръчай онлайн сега!

При планирането и оформлението на външния вид на сградата от съществено и важно значение са фасадите. Обвивката носи отговорност за проникването на светлина, както и за добрата вентилация и защитата от студ. Постигането на необходимите условия за обитаване също са съществен елемент, който зависи от качеството и надеждността на фасадата. Необходимостта от по-големи стъклени площи и прозрачност на фасадите води до намаляване ширината на профила и едновременно с това създава една от най-популярните външни обвивки на сградите – структурна фасада. Тези изградени от алуминиеви или леки стоманени профили системи осигуряват необходимата здравина и надеждност на конструкцията. Този вид фасади се отличават от останалите преди всичко в начина на сглобяване на елементите. За разлика от вентилационното остъкляване стъклопакетите на фасадите от вида структурни се слепват плътно един с друг посредством уплътнители. Те се наричат още силикони и по този начин се създава визулно впечатление за цялостната стъклена повърхност. Профилните системи също така позволяват максимална свобода на проектиране, като постигат концептуално най-различни фасади и стъклени покривни конструкции.

Лепенето на стъкло и носещ материал, което всъщност се нарича структурно остъкляване, се използва десетилетия наред при оформянето на фасади. Що се отнася до фасадите на най-високите в света сгради, те са монтирани чрез залепване на тежки стъклопакети. Този вид остъкляване е метод, който се появява заедно с изобретяването на силиконовите херметизатори. Те служат за съединяване на стъклото и метала или композитни панели в единна устойчива конструкция. Тя напълно отговаря на изискванията за безопасност и енергоемкост, звукоизолация и екологичност. Тази техника освен всичко друго също така подобрява здравината и не пропускливостта на конструкцията и осигурява по-добрата защита от атмосферните влияния, също така улеснява поддръжката на фасадните панели. Въпреки съществуващото голямо разнообразие по отношение на предлаганите системи и профили те могат да се обобщят в няколко основни вида. Първият е системи за самоносещи конструкции с алуминиеви или стоманени профили. Вътрешната и външна видима ширина е с размери между 50 и 60 мм. Носещи вертикални профили са също много популярни, като размерите им са от 50 до 225 мм. Гарантирана водоотвеждаща система и възможност за комбиниране с различни системи от врати и прозорци, както и отговаряща на всички изисквания топло и шумоизолация са сред другите, често предлагани системи.

При структурното остъкляване фасадите са във вид на мрежа от алуминиеви или стоманени профили, в които посредством притискащи паланки се държат стъклопакети. Те от своя страна могат да бъдат с видими или невидими крепежни елементи. Съществува и друга разновидност – полу структурно остъкляване, при което стъклопакета или различните пълнежи се задържат по профила с притискащи паланки, като отсъства притискане от страна на ригела. Основното предимство при този вид остъкляване се състои в това, че по повърхността на фасадата не се задържат валежи и освен това стъклото винаги е чисто. Структурна фасада е особено популярна днес, когато се търси по-атрактивен и стилен външен вид на сградата. Едновременно с това тя гарантира сигурност и безопасност, което също е съществена черта на структурното остъкляване. То е модерно и съвременно и също така е подходящо за най-различни административни и офисни сгради, какви има вероятно с хиляди.

Ролята на силикона е едно от нещата, които в най-голяма степен правят структурното остъкляване сигурно и надеждно. Именно чрез специални силикони биват закрепвани структурните стъклопакети, които се отличават с висока еластичност и якост след втвърдяване. С помощта на силиконите стъклопакетът се залепва за помощна рамка, която от своя страна механично се закрепва за носещата конструкция на фасадата. Разходът за енергия е изключително важен критерий по отношение на стойността както на съществуващи, така и на нови офисни, промишлени и административни сгради. Сигурността на фасадите в никакъв случай не бива да бъде пренебрегвана, ето защо преди производство материалите за изработка на стъклопакети от структурен тип са подложени на редица тестове и изпитания. Те включват този за адхезия на силикона с материалите, за които се залепва – например стъкло и рамка. Друг тест е свързан със съвместимостта на силикона с материалите, които е в контакт при сглобяването. Такъв например е дистанционерът. Според изследванията се потвърждава фактът, че средствата за реализация на структурно остъкляване на фасадата не само напълно се възстановяват, но показват и по-добър процент на рентабилност.

Технологиите при структурна фасада дава възможности за богат диапазон от дизайнерски решения, демонстрирайки високия технологичен потенциал на стъклото. Когато се реализират от стъклени фасади, не на последно по важност място стои въпросът с естетическите изисквания. Гладките фасади изобщо не позволяват натрупването на замърсявания и правят измиването им сравнително лесно и безпроблемно. Някои от предимствата на системите включват патентовано решение за структурно остъкляване, както и изключително тънка видима част. Това от своя страна позволява максимална осветеност от наличния прозоречен отвор. Подобрените статика и топлоизолация чрез отпадане на усилителя в крилото и новият дизайн чрез скриване на профила в крилото допълват списъка от предимствата, които притежават някои системи. Ексклузивните дървесни структури и атрактивните акценти чрез цветен печат или растери , разположени в периферията на стъклото са други две от многобройните предимства на системите. Съществува и неограничено цветово многообразие с алуминиеви капачки. Интелигентната и практична комбинация на пластмаса с алуминий позволява съчетанието на отлична топлоизолация и перфектна външна оптика. Пластмасовите профили гарантират стабилност, лесна поддръжка и висока функционалност. Елоксираните повърхности в натурален цвят са особено предпочитани, като те могат да бъдат още в сребро, злато или светъл и тъмен бронз.

Идеалната комбинация на доказалите своите качества материали съчетава жизнеността на дървесната структура с всички предимства на пластмасата като материал за прозорци. При някои системи се предлагат дървесни структури в естествена оптика или модерни универсални цветове за външната стена на прозореца. Вътрешната страна пък е в бял цвят. Структурна фасада може да бъде направена по различни и разнообразни начини, като всички до един гарантират сигурност и надеждност на сградите, за които са предназначени. Предвид обстоятелството, че съвременното строителство се развива с изключително бързи и ускорени темпове, търсенето на ефикасни и качествени решения е неделима част от тази сфера. Ето защо структурното остъкляване намира приложение при различните видове сгради, осигурявайки освен надеждност и атрактивен и стилен вид на конструкцията. Това е от особено голямо значение, защото фасадите често се явяват своеобразни визитни картички и дават представа относно това дали е изградена качествено и професионално.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!