Ролетни щори


Голяма част от съвременните ролетни щори изпълняват по перфектен начин ролята на решетки, които защитават дома от евентуално влизане с взлом. Съществува опция да се монтират резета, с които щората да се заключи. По този начин нейното отваряне навън става невъзможно. При затворено положение задвижваните от електрически мотор модели пък се заключват автоматично. Това се дължи на автоматиката на мотора, която не позволява щорите да се повдигнат ръчно. Външните щори от този тип имат едно ключово предимство за разлика от вътрешните, в които влизат вертикални и хоризонтални модели. Става въпрос за качествената защита на прозорците и дограмата от лошите климатични условия. Със задържането на шума отвън те играят важна роля за това спокойствието на обитателите на дома да не бъде смущавано. При този модел е също от значение обстоятелството с по-голямото разстояние. Тогава се стига до пълното заглушаване от шума, който създават всички моторни превозни средства. Прозорците и цялата обстановка в дома се променя положително, когато се поставят щори от външен ролетен тип. Поръчай онлайн сега!

Ролетни щори от външен тип се състоят от кутия, в която се побират ламелите на щората във вдигнато положение. Водачите и самите ламели също се събират във въпросната кутия. Дебела пластмаса и алуминий са двата основни материала, които се използват за тяхната изработка. Освен това съществува възможност да се направят различни комбинации между двата материала. Например често срещано явление е кутията и водачите да са от алуминий, докато ламелите да се изработят от пвц. Ролетните щори от алуминий са по-доброто решение, ако крайната цел на монтажа е постигането на максимално качествена изолация. Най-долният ламел при този модел е изработен по специален начин, като на него допълнително е поставено и уплътнение от гума. Панелите са пълни с полиуретанова пяна, което допълнително усилва изолиращите качества на този модел. Що се отнася до водачите, те често се монтират към дограмата. Възможно е това да стане и посредством странично набити дюбели в нишата на прозореца. Кутията се закрепва върху водачите, като тя може да се изработи напълно според индивидуалните вкусове на клиента. Често се предпочита формата да е правоъгълна, но съществуват и други многобройни опции. Ролетните щори са ефикасен продукт, който се вписва добре във всеки дом.

Сред най-големите предимства на ролетни щори от типа външни са осигуряването на качествена изолация през цялата година и запазването на топлината през студените дни от зимата. Подсигуряването на дома от евентуално проникване с взлом и възможността да се използват различни материали за изработката са други две техни ключови предимства. Като истински професионалисти ние препоръчваме тези щори на своите клиенти, ако те искат нещо наистина качествено за своя дом или офис. Алуминият и пвц отдавна са доказали своите положителни качества и неслучайно се използват масово и при изработването на дограма. Заедно с нея щорите са сред продуктите, които в най-голяма степен способстват създаването на дълготраен комфорт и уют. Често монтирането на двата продукта се извършва едновременно, тъй като по този начин клиентите спестяват пари. Наред с останалите модели щори външните ролетни са сред най-популярните и предпочитани на пазара.