Решетки


Многофункционалността на различните видове решетки ги прави едни от най-предпочитаните в случаите, когато се налага сигурна и надеждна защита на някакво имущество или стока. Те се изработват от различни материали – например дърво или метал, като всеки един вид има свои собствени характеристики и специфики. Дървените служат предимно за декорация – те се срещат в много старинни къщи или други помещения, като целта на тяхното изграждане е да внесат още повече свежест и промяна в жилищния интериор. В действителност поради своята екологична чистота дървото притежава всичко необходимо, за да създаде комфортна и уютна обстановка. Възможността за комбиниране на различни цветове и имитации е сред другите негови предимства, които го правят удачен избор при изработката на врати, парапети и други конструкции. Когато обаче се налага осигуряване на безопасност, сигурност и надеждност, именно металът е най-подходящият материал. От него се изграждат и решетки, които се поставят на много помещения – складове, заложни къщи или магазини. По този начин техните собственици си осигуряват спокойствие и надеждна защита на собствеността.

Поръчай онлайн сега!


Решетките са достатъчно издържливи и устойчиви и не позволяват нежеланото проникване на хората с престъпни намерения. Много от тях също така могат да се управляват не само ръчно, но и дистанционно. Благодарение на тази опция е достатъчно просто едно натискане на съответния бутон, който за кратко време отваря или затваря решетката. Също така възможността за подвижност позволява решетката да бъде вдигната при спешни случаи и ситуации. Това може да се наложи например в случаите, когато се налага евакуация в резултат на природно бедствие като наводнения, земетресения и др. Голям брой от по-старите модели са тежки и трудно подвижни, но това в никакъв случай не се отнася за съвременните. Те са надеждно и стабилно изработени, като често служат и за допълнителна декорация. Този похват е често използван от производителите и в редица случаи успява да заблуди крадците, осуетявайки техните лоши намерения. За разбиването на решетки се налага вдигането на доста шум, което е нежелателно за обирджиите. По отношение на останалите материали освен дърво, те могат да бъдат направени от алуминий или ковано желязо. И двата материала издържат на резките промени в температурните условия и запазват своя първоначален вид въпреки вредната слънчева светлина, силния вятър или проливен дъжд.

Характеристиките на алуминия пък го правят вторият най-често използван материал в света. Той намира масово приложение в съвременното строителство, което се развива с изключително бързи и ускорени темпове. Алуминият е масивен и издържа на масивни и продължителни натоварвания. Освен на помещения като споменатите вече магазини и складове, алуминиева решетка се поставя на входовете на редица административни и офисни сгради. Решетките винаги затрудняват престъпниците и често се оказват изключително трудни за разбиване. Тези, които са от типа охранителни, са специално проектирани по начин, който да прави възможно осигуряването на максимално повече сигурност и безопасност. Те могат да бъдат поставени и на гаражи, в които се помещават личните или служебни автомобили. Впрочем след домовете именно гаражите са обектите, които най-често подлежат на нападение от страна на престъпниците. Поради тази причина взимането на превантивни предпазни мерки е наложително и може да спести редица проблеми и неприятности.

Освен охранителните и декоративни, съществуват още много видове решетки. Например много популярни са тези за камини и вентилационните. И двата типа намират приложение за областите, в които са предназначени. В голяма част от къщите има монтирани големи или по-малки камини. С решетка те изглеждат несравнимо по-добре и в най-пълна степен допринасят за постоянния комфорт и уют в дома. Вентилационните пък са жизнено необходими, защото служат като естествен пречиствател на въздуха. Например в много от ресторантите и заведения за хранене има решетки, които да изтеглят цигарения дим. Днес въпреки забраната за пушене на обществени места по всяка вероятност има и такива държави, в които това не е забранено. Нуждата от качествена вентилационна система и решетка е крайно наложителна, за да поддържа въздуха в затворените помещения чист и свеж. Този артикул намира приложение не само в изброените области, но така също и в жилищата. Типичен пример за решетките, които се монтират като допълнително предпазно средство освен входната врата на дома.

Също така в голям брой случаи между етажните пространства са отделени с решетка именно поради осигуряването на повече безопасност и надеждност за всички обитатели на дадена жилищна кооперация. Те обикновено се заключват както автоматично, така също и с помощта на ключ. Независимо от начина им на отваряне и затваряне обаче те имат едно основно предназначение – да гарантират сигурност, безопасност и надеждност. Решетъчните огради също са удачен вариант, когато се търси по-добра и надеждна защита. Тя се изработва от масивни и тежки материали, които са изключително устойчиви и не подлежат на увреждане в резултат на лоши атмосферни условия. Те обаче трябва периодично да бъдат поддържани посредством специални лакове и препарати, каквито специалистите предлагат при монтажа им. Това помага да запазят в отлично състояние първоначалния си вид, както и предпазва от евентуални външни наранявания. Често те са резултат не от атмосферните условия, а поради проявено невнимание от страна на хората. В такива случаи е необходимо отстраняването на възникналия проблем да се извърши максимално бързо и да се избегнат евентуални проблеми и неприятности. Решетките имат дълъг живот на експлоатация, който понякога достига десетилетия. През цялото това време те работят на пълни обороти и изпълняват перфектно основните си функции да осигуряват надеждно обектите, на които са поставени.

Цените на даден модел решетка зависят от много фактори. Често обаче именно този фактор служи като ориентир за това дали е достатъчно надеждна или не е напълно правилен и удачен избор. Производителите определят паричната стойност на базата на различни неща, едно от които е несъмнено материалът, от който са изработени. В случай че тя изпълнява предимно декоративни функции, не е задължително да бъде здрава и устойчива. Това обаче не намалява от нейната цена, защото материали, подходящи за декорация като например дървото, често пъти струват много скъпо. Колкото и качествен да е обаче един продукт, той неизбежно се изхабява и износва в течение на времето. Решетките не правят изключение от това правило и това води до тяхната принудителна подмяна. Ако обаче за тях се полагат съответните грижи и поддръжка, вероятността от подобни проблеми намалява значително и те са в състояние да осигуряват ефикасна защита и продължителна сигурност.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!