Ремонт на дограма


Като цяло всички дограми имат сравнително дълъг живот на експлоатация. Понякога минават 30 или дори 40 години преди тя да се увреди фатално. Именно дълговечността е сред основните предимства на дограмата. Всички клиенти търсят за дома най-качествената и надеждна дограма, така че да получат очакваните резултати. Безплатен оглед!
Въпреки че издържа дълго време без сериозни увреждания, винаги може да възникне нужда от ремонт на дограма. Има много причини от различен характер, при които е необходимо да се потърсят помощта и съветите на специалисти от този бранш. Една от тях е когато на дограмата не е направена годишната задължителна профилактика. Тя включва смазването на обков и почистване на уплътненията. Също така е възможно да се наложи ремонт в случаите, когато е преминал срока за годност при нормално потребление. Тогава се износват металните части на обкова, стъклата се чупят или пък крилата провисват. Освен това в ежедневната употреба се случва бравата на алуминиева или пвц дограма да блокира, както и да се счупи дръжка, ако с нея се борави неправилно. Ако някои от тези признаци е налице, това означава, че дограмата има нужда от ремонтиране. Затова колкото по-бързо се отстранят възникналите проблеми, толкова повече ползи ще има за обитателите на жилището.

Вид на услугата количество цена
Смяна на гумено уплатнение л.м. 1,40лв.
Монтаж на стъклопакет до 2,5 кв.м. бр. 3лв.
Монтаж на стъклопакет над 2,5 кв.м. бр. 4,30лв.
Монтаж на панта бр. 3,70лв.
Монтаж на хидравличен автомат бр. 7,60лв.
Регулиране на прозорец бр. 4лв.
Регулиране на врата бр. 7лв.
Смазване на прозорец бр. 1,80лв.
Смазване на врата бр. 2,40лв.
Регулиране на хидравличен автомат бр. 7,80лв.
Демонтаж на дограма кв.м. 4,60лв.
Монтаж на дограма кв.м. 14,20лв.
Монтаж на двуосов механизъм бр. 12,60лв.

Това, което веднага прави впечатление е затрудненото използване на дограмата – например трудното отваряне и затваряне на нейните крила. В някои случаи пък дръжката не може да бъде завъртяна, което също е белег за наличието на проблеми. Нарушената структура в еластичността на уплътненията и изпотяването на стъклата от стъклопакета също са част от признаците, които показват нуждата от принудителен ремонт на дограма. Веднага след като се установи откъде произлиза проблема, е необходимо установяването на контакт със специалисти. Най-добре е те да работят в същата фирма, която е монтирала дограмата. Освен това ако възникнат проблеми по време на гаранционния срок, отстраняването им ще бъде безплатно. За съжаление проблеми с дограмата могат да възникнат по абсолютно всяко време. Често се случва поставените само преди броени дни профили да дадат дефект, за отстраняването на който е нужна професионална намеса. Причините за това се крият в начина, по който е изработена дограмата. Произхода на профилите, обкова и стъклата също имат немалка роля в това отношение. Съществува за съжаление и тенденция, която не дава коректна информация относно детайлите на дограмата с цел привличането на повече клиенти.
По този начин много хора се подвеждат и правят поръчка за монтиране на дограма или пък за смяната на стара с нова. След кратък период от време започват да се появяват и проблемите – образуването на влага и конденз, трудна употреба при отваряне и затваряне и пр. Ето защо е изключително важно да не се прибързва с взимането на крайни решения. Това, че тази тенденция съществува, не означава, че е масово явление. Много от фирмите предлагат качествен ремонт на дограма и дори компенсират потърпевшите, ако монтираният от тях продукт даде дефекти скоро след поставянето. Трябва да се има предвид, че макар и със сравнително дълъг живот на експлоатация, дограмите рано или късно се похабяват и престават да функционират пълноценно. Все по-често зачестяват огледите на обекти, които са изработени от алуминиеви профили преди повече от 10 – 15 години. Това е типичен пример за нуждата от ремонт, от която никой не е застрахован. Затова дали дограмата ще функционира дълго от значение са полаганите за нея грижи и правилната поддръжка.
Всъщност основните трудности, които произтичат от принудителни ремонти се крият в невъзможността да бъдат набавени необходимите материали за поправката или смяната на механизъм с дефект. Това може да се случи с всеки един елемент от дограмата – с двуосовото отваряне, с крилата или с вратата. Вложените обковни системи най-често са причината за подобни проблеми. В случая с проблемите, които дават произведените преди години алуминиеви профили, те вече са излезли от производство. Поради тази причина често се налага при проблем с крилата, пантите или вратата и при налични три броя, монтирани от производителя, да се сложи на мястото на счупената горна или долна панта средната налична. Това решение на проблема обаче не е постоянно, а само временно. Ето защо е необходимо да се потърсят други алтернативи, преди отново да се наложи да се дават още пари за ремонти. Възможен вариант е например цялостното или поне частично обновяване на алуминиевата дограма. Така шансовете за проблеми са по-малко вероятни с оглед на новия продукт.
Често проблемите с дограмата произлизат и заради проявено невнимание от страна на тези, които я ползват. В ежедневието прозорците редовно се блъска и затварят по-рязко, отколкото се налага. По отношение на дръжката, тя пък се върти механично и понякога е възможно при по-силен натиск тя да се деформира или да изпълнява по-трудно своето предназначение. Почистването на дограмата е също много важно, защото предпазва от възникването на евентуални увреждания. Препоръчително е да не се употребяват такива почистващи средства, които съдържат в състава си киселини и други разяждащи съставки. Те полепват по профилите и им нанасят често непоправими щети. В това отношение пвц дограмата е изключение, защото за нейното почистване са необходими единствено кърпа и обикновен почистващ препарат, каквито се продават във всеки магазин. При алуминиевата нуждата от ремонт изглежда най-малко вероятна поне по отношение на резките промени в атмосферните условия. Този материал се слави със своите изключителни качества като издържливост, здравина и надеждност, което неслучайно го прави вторият най-често използван материал в строителството.
Цените на ремонта за дограма имат различни стойности, защото всяка фирма има определени тарифи. Такъв обаче е задължителен, ако в действителност се налага. В противен случай непоправените елементи няма как да функционират нормално, в резултат на което ще създават единствено трудности. В други случаи пък поправката е невъзможна, което означава, че дограмата трябва да бъде заменена напълно. Едни от най-редовно правените неща, когато се налага ремонт, са демонтаж на крилата или пантите, смяна на стъклата ако са счупени и др. Впрочем не са малко случаите, когато в резултат на духащия навън силен вятър прозорците се затварят внезапно и от последвалия удар стъклата се пръсват на парчета. Това са все неща, за които вина носят обитателите на жилището. Тъй като една от основните функции на дограмата наред с осигуряването на добра топло и шумоизолация е да внася повече комфорт и уют в дома, към нея трябва да се подхожда с необходимата доза сериозност и внимание. Правенето на годишна профилактика и употребата на подходящите почистващи средства ще намалят значително вероятността от ремонт или пълното обновяване на прозорците.

Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!