Плъзгащи врати


Плъзгащи врати е продукт, който намира широко приложение при обзавеждането на дома. При направата на различни по големина шкафове поставянето на такива врати е едно от най-честите решения. Вратите от този тип се характеризират с няколко основни предимства, които са особено важни за цялостната обстановка в дома. На първо място те не заемат много място при отваряне и затваряне. При наличието на големи по размер шкафове в тесен коридор или гардероби в малки помещения, това предимство е особено ценно. Разнообразните начини на окачване и възможността да се монтират тежки врати за големи шкафове са други основни предимства на този продукт. За изработката им най-често се използват мебелни плочки, но напоследък все повече навлизат и елегантните стъклени конструкции с тънка рамка от метал. Изключителното разнообразие от тези врати позволява осъществяването на практични и интересни решения за дома. Насрещно движещите се или раздалечаващите се врати представляват разновидност, която по своята същност е функционална и оригинална. Поръчай онлайн сега!

Всички плъзгащи се врати се окачват с помощта на специални механизми. Те се състоят от горен и долен блок с колелца, като в повечето случаи той обикновено е носещ. Долният блок е водещ и неговата основна функция се състои в това да направлява праволинейното движение на вратата. Всеки от блоковете притежава едно или две лагерувани колелца от тефлон, които се движат по специално профилирани метални релси. Най-голямо натоварване има при носещите релси, монтажът на които е към тавана на шкафа. Именно по тях се търкалят колелцата на блоковете, с които е окачена вратата. Понякога е възможно да се избере вариант, при който е необходима употребата на две успоредно монтирани релси за всяка от вратите. Това обаче е по-рядко предпочитано, в повечето случаи релсата е само една. Нейният профил е оформен по начин, позволяващ паралелното плъзгане на носещите блокове на две или повече врати. Водещите релси са тези, които осигуряват странична опора на ролките на водещия блок. Поставянето им се извършва откъм долната страна на дъното на шкафа, а също така и към неговото чело. Това са само две от възможните конструктивни решения, които могат да се предпочетат. Трета интересна опция е вратата да се носи от поставени в нейния долен край блокове, докато водещи са разположените в горния.

Изработката на мебели с плъзгащи врати не е много по-трудна от направата на обикновен шкаф, като е необходимо да се използва качествен обков. Съществуват няколко модела механизми за поставянето на подобни врати. Благодарение на тях направата на шкафове с две или повече различаващи се по отношение на големина и тегло врати е лесна. Безшумното и удивително леко плъзгане на вратите са гарантирани от тези механизми. Възможностите за хората при избора на механизми са много. Освен за дърво, са популярни и механизмите за монтаж на врати от стъкло с алуминиева рамка. Поръчвайки си направата на врати от плъзгащ се тип за дома, клиентите ни със сигурност правят успешна крачка към подобряването на комфорта и уюта. Продуктите ни са с гарантирано качество и надеждност и освен това са подходящи за всеки жилищен интериор.

eXTReMe Tracker