Плисе щори


Всички видове щори имат едно основно предназначение – да осигуряват максимално добра и ефикасна защита на помещенията от проникването на слънчева светлина. Освен това щорите непременно трябва да се вписват добре в разнообразните жилищни интериори и в най-пълна степен да допринасят за създаването на траен уют и комфорт. Плисе щори намират приложение предимно през горещите летни дни и се монтират на прозорци и капандури. Те заместват по елегантен начин роло и други видове щори и също така когато са комбинирани с подходящи пердета, получената визия оказва поразяващ ефект и създава уникални дизайнерски решения. Многообразието от платове и цветове също е едно от предимствата на този модел и позволява търсенето на по-необичайни и нестандартни дизайни. Те се събират както отгоре надолу, така също и отдолу нагоре. Платовете, от които се изработват щорите, са антистатични полиестерни или пък комбинация между полиестер и памук. Нагънати са във формата на плисе, но иначе са подобни на използваните платове при роло щорите.

Поръчай онлайн сега!
Използваните платове се разделят на групи и варират от напълно прозрачни, през полупрозрачни, непрозрачни или напълно затъмняващи. Широчината на ламела винаги е с еднакви размери – 20 мм, независимо от използвания плат. При избора на дует плисирани щори двата плата се съединяват и образуват формата на пчелна пита. По такъв начин кордата, която служи за управление на щорите, остава напълно скрита. Това придава още по-изискан и елегантен вид на щорите и освежава по неповторим начин жилищния интериор във всички помещения с прозорци. По отношение поддръжката и почистването на този модел, те са сравнително лесни и безпроблемни. Щорите се движат както отдолу нагоре, така също и отгоре надолу. Това става ръчно чрез дръжка или пък с помощта на механизъм от въжета, подобен на използвания при хоризонталните щори. С цел запазването на формата и ръбовете на плата, е необходимо те да бъдат движени ежедневно. Монтирането пък се извършва чрез щипки, които са закрепени към стъкло държателя на дограмата. Почистването е изключително лесно, като обикновено е достатъчно щорите да бъдат напръскани с препарат за фино пране и след това да се изплакнат с лека водна струя. Необходимо е платът да се отцеди плътно от водата като се събере плътно щората.

Възможно е тя да бъде оставена да съхне, но през определен период от време тя трябва да бъде опъвана с цел не залепването на ламелите. След извършването на всички тези процедури щорите могат спокойно да се окачат отново на прозорците. Тези щори притежават редица ценни и в същото време много на брой предимства, което позволява те да бъдат удачно решение за всеки дом или друго по вид помещение. Многофункционалността и практичността са сред тези качества, които придават стилен и естетичен вид на прозорците и следователно на останалата част от интериора. Щори се поставят не само във всекидневните и спалните, но така също в кухните и други стаи. Подобряването и освежаването на интериора се извършва най-добре при наличието на качествени аксесоари, сред които са щорите, дограмата и комарниците. Цветовото съчетание с останалите мебели и вещи има решаващо значение за постигането на оптимални и задоволителни резултати.

Сред основните предимства на плисе щори са разнообразните начини на изпълнение, включително и в неправилни форми. Възможно е това да бъдат триъгълник, полукръг, кръг или трапец. Те се изработват от антистатични материали, който освен че не задържа големи количества прах, също така е негорим и устойчив против влагата. Възможността за монтаж на всяко отделно крило пък дава възможности за лесно отваряне, при това без да се налага съобразяване с положението на щората. Друго предимство на този модел е заемането на минимално количество площ от прозорците, когато са в събрано състояние. Също така те защитават от нежелани отражения на светлината, а материите биват изцяло ефирни. Те са с изцяло декоративен ефект, а също така има и плътни – те пропускат светлина, но не и видимост. Материите с рефлекторно покритие пък са способни да отразяват 70 % от слънчевите лъчи. Това определено накланя значително везните в тяхна полза, когато се търсят атрактивни и интересни дизайнерски решения и качествено освежаване на помещенията.

Начинът на управление е разнообразен, което позволява придвижване на щорите в двете посоки, отдолу нагоре или отгоре надолу. Практично и изключително красиво решение са щорите, известни като „ден и нощ”. Те представляват комбинация от два различни плата с различно ниво на светло пропускливост. При тях съществуват опции за създаване на неповторими решения по отношение на хармонията и уюта. Ден и нощ са подходящи както за лятото, така също и за зимата. Всички модели щори, независимо от своите отделни особености и характеристики, служат като ефикасно слънцезащитно средство и предпазват стаите от прекалено осветяване или затъмняване. Поради това не се стига до нарушаване и прекъсване на пълноценната почивка и отдих. Към тях също така е възможно да се монтират различни атрактивни екстри, които в още по-голяма степен подчертават подобрението на комфорта и уюта. Например много интересни са датчиците за различните атмосферни условия – дъжд, вятър или силно слънце. Дистанционният таймер пък дава възможности за настройване на предварително избран час, в който една или група от плисе щори и други да се спускат или вдигат на нивото на желаната височина. По този начин не се налага постоянното ставане и отиване до прозореца, когато помещението е прекалено светло или пък прекалено тъмно.

Начинът на управление също е разнообразен – то може да бъде ръчно или автоматично. В единия случай механизмите са ширит или табакера, докато при втория се използва автоматика – най-често електро мотор или дистанционно управление. С натискането на нужния бутон щорите се вдигат и спускат от разстояние, което е ценно предимство. Благодарение на всички тези допълнителни приспособления те могат да бъдат поставяни в разнообразни положения в зависимост от индивидуалните вкусове и предпочитания. Ламелите пък могат да се правят от алуминий, което е допълнителна гаранция за тяхната сигурност, надеждност и издържливост. Нерядко това дава на щорите и защитни функции, непозволяващи отварянето им отвън и предпазват от нежелано влизане с взлом. Монтирането на плисе и други щори често се прави заедно с дограмата или на по-късен етап. Първият вариант е удачен най-вече защото спестява евентуални увреждания на профилите на прозорците и освен това комплектното поставяне на двата продукта спестява финансови средства.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!