Пластмасова дограма


Във всеки дом и офис в наши дни за създаването на повече комфорт се монтира дограма. Тя е различна по цвят и вид, като допреди години най-популярна и използвана е дървената. В наши дни обаче нещата са коренно различни и пластмасова дограма е безспорен лидер благодарение на многобройните си положителни характеристики. За разлика например от алуминиевата дограмата от пластмаса кондензира многократно по-малко и притежава защитен слой от ултравиолетови лъчи. Топлоизолационните и шумоизолиращите отлични характеристики на този модел дограма се дължат предимно на многокамерната конструкция. Не на последно по важност място е фактът, че тя съответства на всички изисквания за модерна дограма. По-успешното задържане на топлината в помещенията в сравнение с останалите дограми е още едно ключово предимство на дограмата пвц. В резултат на това редица домакинства пестят немалко пари от сметки за електричество в разгара на зимния сезон. Това позволява на хората да вложат спестените пари в други неща, като например дълго чакана лятна почивка. Поръчай онлайн сега!

Съгласно многобройните си положителни качества пластмасова дограма с основание е предпочитан избор за много жилища. Факторът цена също е ключов при нейния избор. Тя е най-евтина в сравнение с другите дограми, като в допълнение към това има и най-голям брой положителни характеристики. По отношение на температурния диапазон, той е изключително широк. Той варира от 50 градуса под нулата до шестдесет градуса. Това нейно качество я прави изключително удачен избор за особеностите на климата в Европа. За поддръжката и почистването на пвц дограмата не се изискват някакви по-специални усилия и третиране със силни почистващи препарати. Не се препоръчват единствено такива средства, които съдържат силни киселинии и разяждащи съставки. Те могат да нанесат непоправими щети на профилите, при това единствено поради липса на непроявено внимание и несъобразителност. Вместо това е достатъчна употребата на мек парцал и гъба, каквито се продават във всички магазини. Положителните характеристики на тази дограма обаче далеч не се изчерпват само с това. Заради природната гъвкавост на пвц и неговата мекота тя се монтира значително по-лесно от алуминиевата. Ето защо за нейното поставяне не са необходими повече от няколко часа, и то за прозорците във всички жилищни помещения.

Като всеки един продукт и пластмасова дограма има някои недостатъци. На фона на всички изброени предимства обаче те едва ли са в състояние да придадат голяма тежест при избора на дограма. Като най-популярен се счита онзи недостатък, свързан с преждевременното стареене. Той може да се предизвика от резките промени в климатичните условия, както и от постоянното излагане на профилите на силната слънчева светлина. Ограниченият произход на тази дограма е причина тя да старее по-бързо от алуминия. Въпреки това пластмасовата дограма редовно издържа в продължение на две или дори три десетилетия. Сам по себе си този срок е внушителен и си заслужава направената инвестиция. За сметка на другите дограми пвц е устойчива срещу пожари. Това обаче не може да бъде казано за дограмата от дърво. Ето защо въпреки своите минимални недостатъци, именно тази дограма е сред най-предпочитаните за прозорците на дома и офиса. С нея се създава дълготраен комфорт и уют и усещане за хармония.