ПВЦ дограма


Получете оптимални качествени резултати с вашите вложения!

Доверието се извоюва трудно и с много отдаденост към продукта, но немските профили ползвани от нас не напразно са едни от най-предпочитаните. Не правете компромис с качеството, поръчайте ПВЦ дограма с австрийски обков Мако и ще получите безспорно качество за напред през годините!!! Поръчай онлайн сега!
Пвц дограма цени

Вариантите за дограма за дома или офиса са много. Все по-предпочитана и харесвана епластмасова или така наречената пвц дограма, като причините за това са напълно основателни. Тя притежава отлични топло и шумо изолиращи свойства, а също така се характеризира с най-дълъг живот на експлоатация в сравнение с другите дограми. Ако се поддържа в добро състояние, профилите от пвц могат да изпълняват своето предназначение за един внушителен период от време – от 30 до 40 години. Тя може да бъде монтирана в дома, офиса или в кабинетите на административни сгради. Освен отличните качества и дългия живот, този тип дограма се характеризира и с много лесна поддръжка. Профилите се почистват с обикновен почистващ препарат или кърпа, каквито продават в абсолютно всеки магазин. Не се препоръчват единствено почистващи средства, които съдържат киселини. Те разяждат профилите и трайно ги увреждат, като по този начин предизвикват нуждата от принудителен ремонт. С изключение на това дограмата почти винаги е оптималното и най-добро решение за помещенията в дома.

В цветово отношение изборът е достатъчно богат, така че да задоволи и най-претенциозните по този показател. По традиция цветът е бял, но е възможно да се поръча дограма и във всеки един от останалите цветове. Характерно за материала пвц е, че е изключително здрав и надежден. Профилите са ефикасно и сигурно средство за възпиране на крадците, които всеки ден се опитват да проникнат с взлом в много къщи и апартаменти. Именно поради тази причина много от живеещите на първия етаж хора поставят дограма от този тип на своите прозорци. Тя превъзхожда останалите видове в още много отношения, което я прави една от най-добрите опции за всяко помещение. Например в сравнение с алуминия тя кондензира много по-малки количества влага и също като него притежава защитни средства срещу ултравиолетовите слънчеви лъчи. Що се отнася до нейните отлични топло и шумо изолиращи свойства, те се дължат на многокамерната конструкция. Тя позволява освен всичко друго и монтирането на обков, който е с многоточково затваряне.

Тя задържа по-успешно топлината в помещението и по този начин стайната температура е подходяща както през лятото,така също и през зимата. Също така разполага с добър температурен диапазон, което я прави подходяща за европейския климат. В ценово отношение тя е много по-евтина от алуминиевата и дървена, а също така се монтира по-лесно. Това се дължи на самата природа и характеристики на материала пвц, който е по-гъвкав в сравнение с алуминия. Тя е екологично чист продукт и на нея могат да се поставят различни по вид звукоизолиращи и термоизолиращи стъкла. Всичко това често накланя везните в нейна полза, когато трябва да се вземе решение относно каква дограма да се монтира в дома. Нейните характеристики, в които освен всички изброени влизат и всички съобразени изисквания съобразно екологичната чистота, я правят лидер на пазара. Профилите могат да бъдат и в цвят, различен от белия, като не се налага периодично боядисване или нанасяне на различни по вид защитни лакове. Следователно тя е не само най-евтина и с най-дълъг експлоатационен живот, но така също е лесна за поддържане, което е още една причина пвц профилите да са толкова предпочитани.

За пръв път алтернативни материали на дървото започват да се използват в САЩ преди повече от 60 години. Немска фирма решава да пусне пвц профилите за производство, което се дължи на забележителните характеристики на този материал. По отношение на трайността на пвц дограма, тя най-често е между 20 и 25 години. В зависимост от условията обаче въобще не са редки случаите, когато възрастта дoстига до над 30 години. В този случай от огромно значение са времевите особености за съответния географски район, както и начина на експлоатиране. Друго важно нещо за този вид дограма е, че тя е напълно безопасна за обитателите на всеки дом, където има монтирана такава. В действителност употребата на олово е опасна, но това е забранено от редица международни и правни организации. Употребата на този материал е била характерна за период от преди повече от 15 години. Не бива да се вярва на други твърдения, които не са подкрепени със сериозни аргументи.

Още едно от многобройните предимства на тази дограма се състои в това, че тя не пожълтява. Това твърдение също е необосновано и лишено от сериозна подкрепа, но въпреки всичко понякога оказва негативно отношение спрямо пвц профилите. При производството на материала към състава му се добавят редица примеси, като по този начин се гарантира максималната белота на профила за период поне през следващите 20 години. Благодарение на иновативните технологии пък, които са импрегнирани при произвеждането на пвц, тя изобщо не гори и по този начин възможността от възникването на пожар в дома е немислима. Това обаче не може да се каже за дървото, което въпреки своята красота и естествен произход е лесно запалимо. При пвц дограма става точно обратното – поради своята висока плътност прозорците сами задушават огъня, лишавайки го от кислород. Така огънят няма да нанесе непоправими щети на помещенията в жилището. Всички тези изброени предимства дават пълна представа за ефективността и многофункционалността на пвц профилите. Никоя друга дограма няма толкова положителни характеристики и едновременно с това твърде малко недостатъци. На фона на всичко останало те изглеждат маловажни и в никакъв случай не оказват негативно влияние върху нейните продажби. Прозорците на редица сгради – не само жилищни, но и административни – са снабдени с пвц дограма. Не на последно място тя придава стилност и елегантност на сградите, което е от особено значение за архитектите и техните собственици.

Ето защо тя намира приложение на много места, като същевременно демонстрира своята безспорна ефективност. Ако все пак трябва да се направи цялостна и обективна оценка на този вид дограма, трябва да се изброят и нейните минимални недостатъци. Тя е с неестествен произход, а по-некачествената такава се деформира в резултат на удари или одрасквания. За сметка на това обаче производителите непрекъснато развиват и усъвършенстват технологиите, като влагат съвременни модификатори. Те от своя страна удължават нейния живот, превръщайки я в безспорен лидер сред останалите дограми. Предвид огромния брой предимства обаче недостатъците изглеждат несериозни. Именно поради тази причина тя е най-често избирана. Лесната поддръжка, ниската цена и надеждността на профилите пък са трите най-важни положителни характеристики на пвц профилите.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!