Обков


Обковът е една от най-важните точки за един качествен прозорец. Ако търсите качествен обков, свържете се с нашите консултанти и ние ще ви спестим времето в издирване на качествен обков.


Поръчай онлайн сега!
Обков цени

Качествената и надеждна дограма за дома, офиса или всяко друго помещение е от изключителна важност за повече комфорт и уют. Също така обаче трябва да се обърне специално внимание и при избора на подходящ обков. Най-общо казано той представлява наборът от различните детайли и механизми, които осигуряват и гарантират закрепването и начина на отваряне на подвижните части от дограмата. Всъщност надеждността на всички прозорчени конструкции до голяма степен зависи именно от винтчетата и закрепителните елементи. Това е и основната причина изискванията и критериите към механизмната износоустойчивост да бъдат толкова високи. Ергономията обаче също не бива в никакъв случай да бъде пренебрегвана. Надеждното и качествено закрепване трябва да бъде така конструирано, че да не наранява или затруднява своя собственик, както и да загрозява дома с външния си вид. Предвид всичко това не е учудващо обстоятелството, че около 10 или 20 % от цената на готовия прозорец се определя именно от обкова.

Много фирми както в страната, така и в други държави по света се занимават с неговото производство. Далеч не всички обаче имат такова качествено произвеждане, за каквото претендират. Измежду многобройните фирми има безспорни и доказали се лидери, което в никакъв случай не означава непременно, че останалите марки са по-лоши и с ниска стойност. Днес пазарът непрекъснато се променя, като търсенето и предлагането растат с много бързи темпове. Допълнителен индикатор за качеството на продукта може да послужи гаранциите, които дават производителите по отношение на своите продукти. Ако предлаганата гаранция е за срок от 5 или 10 години, това е напълно нормално с оглед на експлоатацията на обкова, а не евтин рекламен трик. Съществуват няколко важни фактора, които на всяка цена трябва да бъдат уточнени с продавача непосредствено преди покупката. Това би спестило евентуални неприятни изненади тогава, когато вече е прекалено късно за отмяна на поръчката. На първо място е много важно да се уточни гаранционният срок на продукта, за което вече стана дума – това служи като не лош ориентир за начало.

Друга гаранция може да бъде споменаването на определен брой цикъла. В този случай 10 000 такива изглежда напълно нормално и в рамките на нещата. Те определят колко пъти прозорците ще бъдат отворени и затворени от гледна точка на производителя. Числа от такъв ранг сами по себе си указват високото качество на обкова. Макар и сравнително рядко, на пазара вече функционират и фирми за обков, които гарантират до 60 000 цикъла успешно отваряне и затваряне на прозорците. Пластмасови детайли като силови елементи не се употребяват при производството на надежден обков. Нещата са коренно различни в сравнение с профилите, които се използват при пвц дограмата. В случая с обкова пластмасовите оси или подпори са най-слабото звено във веригата. Ако е добре проектиран и надежден, продуктът не трябва да изисква усилие тогава, когато се използва. Казано с други думи, отварянето и затварянето трябва да се осъществяват „като по вода”. Ако се налага усилие при употребата, то това допълнително допринася за неговото по-бързо износване и разрушаване. По отношение на дръжките, по-добрият вариант са пластмасовите, защото емайлираните могат да се обелят и да паднат.

Всички фирми производители на обков се стремят да популяризират своята дейност и да привлекат възможно най-голям брой клиенти. Част от гаранциите, които те предлагат, са сигурност на механизмите за заключване на избраната дограма. Постигането на изтънченост и финото излъчване на детайлите пък са сред другите два основни компонента, при които се набляга при производството на обкова. Тези детайли всъщност са наистина важни, защото осъществяват благополучното отключване и заключване. Не на последно място по значимост е фактът, че обковът служи като естествена защита от опитите на крадците да проникнат през прозорците на жилищата по всяко време на деня. Това несъмнено е още една основателна причина, поради която той трябва винаги да се изработва качествено. Фирмите производители имат филиали не само в Европа, но и на територията на други континенти. Техен основен приоритет е да предложат максимално повече сигурност и гаранции на своите клиенти, които им се доверяват и купуват от продуктите.

Съществува обков за отваряне и затваряне както на плъзгащи се прозорци и врати, така също и на стандартни. Постоянно се разработват модели за обезопасяване на сградите на няколко нива, които се ръководят от различно по стойност технологично обезпечаване. Съответните специални системи са предназначени за видовете дограма – дървена, пвц или алуминиева. Друго улеснение за сдобилите се с обков е възможността прозорците да се отварят по всички възможни начини, което ги прави максимално удобни за използване. Разнообразието на избора по отношение на цветове е гарантиран, което от своя страна недвусмислено говори за висока степен на издържливост и стабилност. Някои от най-известните производители предлагат освен всичко друго и системи за наблюдение и контрол на отключването и заключването на врати и прозорци. По този начин може да се диагностира както наличност на нанесени щети, така също и вероятност за появяването на такива. Системите осигуряват качествено затваряне на прозорците, което пък води до пестенето на ценни количества енергия. Различните видове обкови се предлагат в зависимост от това за какъв точно тип прозорци са предназначени.

Монтирането на качествена дограма и обкови за жилищата е основен приоритет за много хора. Поради тази причина непрекъснато се произвеждат нови модели, които целят осигуряването на повече сигурност и надеждност за прозорците. Не бива да се пренебрегва и качествената поддръжка на продукта, защото в противен случай има вероятност той да се увреди поради проявена небрежност от страна на тези, които го ползват. Освен че защитават прозорците на домовете и офисите, обковите също така са чудесна опция и за входните врати. Предвид високия процент кражби и обири, които стават всеки ден в различните краища на света, даването на повече гаранции за надеждност изглежда наложително. Фирмите работят много в тази насока и непрестанно усъвършенстват своите технологии в производството, предоставяйки с това по-богат и разнообразен избор за купувачите. В ценово отношение този продукт има различни стойности, но при наличието му сигурността за дома нараства значително. Много от фирмите в този бранш – за дограма, прозорци или стъклопакети – работят в партньорство със световните лидери. Обмяната на опит е жизнено важна, защото гарантира сигурно и успешно развитие на пазара, където конкуренцията е много голяма.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!