Метални врати


В натовареното ежедневие на хората все по-често им се налага да мислят за безопасността на своите домове. Кражбите и обирите се случват всеки ден, а техният брой расте със заплашителни размери. Поради тази причина непременно трябва да се избере подходяща входна врата за апартамента, която със своите здравина и устойчивост да осуетява престъпните намерения на апашите. В това отношение има много възможности, но едно от най-добрите решения е метални врати. Именно металът притежава необходимите качества като здравина и устойчивост, което гарантира надеждна защита на собствеността. Независимо от какъв метал е изработена вратата – алуминий, месинг и др, това почти винаги се оказва правилна и полезна инвестиция. Металът е точно този материал, който осигурява в най-голяма степен непробиваемостта на вратите. В повечето случаи крадците се насочват към такива врати, които не са особено надеждни и не отнемат значителна част от време за успешното им разбиване. Освен надеждна защита, металните врати предпазват обитателите от проникването на силен студ и неприятни миризми.

Поръчай онлайн сега!

За крадците обаче много от вратите се оказват лесна мишена. Ето защо дори и металната врата може лесно да бъде разбита. Разликата между тези врати и по-обикновените се състои в това, че за справянето с масивната метална брава се изисква повече интелект. Това е свързано с подробно проучване, а и отделяне на повече време. Също така при разбиването на този тип врати вероятността от вдигането на повече шум е голяма. Това предполага известни рискове за крадците, защото някой съсед може да провери през шпионката си каква е причината за него и съответно да сигнализира на органите на реда. Като цяло обаче по-голямата част от жилищните входове разполагат с масивна метална дограма още на входната врата. Именно това най-често е причината, която осуетява намеренията на обирджиите. Комплектите за заключване са особено важни при избора на метална врата. Качествената такава непременно е оборудвана с поне два такива. Препоръчва се единият заключващ комплект да разполага с цилиндрично заключване. Електронните ключалки с чип са върхово постижение в тази област и спират ефикасно опитите на крадеца да проникне с взлом в набелязан от него апартамент.

Металите са многообразни, но изискват специфично внимание и грижи. За да осигурява качествена защита за дома, то изработката му задължително трябва да е на нужното високо ниво. Ниските цени на метални врати често пъти служат като ориентир по отношение на качеството и надеждността на продуктите. Някои от тях се състоят предимно от тънки пластове ламарина, които са сходни по здравина на консервната кутия. От друга страна надеждната врата предполага притежаването на такива качества като нечупливост, устойчивост против разбиване, рязане и др. Монтирането и сигурността на вратите от метал се крие в добрата и качествена ключалка. От степента на нейната здравина зависи дали крадците ще се откажат веднага или пък ще продължат да опитват да проникнат в предварително проучваното от тях жилище. Евтините врати са често пъти избирани поради невъзможността за отделянето на повече финансови средства. Такива продукти обаче са по-обикновени и не предлагат необходимата степен на защита и сигурност. Затова такива врати се разбиват много по-лесно и при това за изключително малък период от време.

Металът, освен със своите изключителни качества като здравина, сигурност, устойчивост и надеждност, може също така да създава усещане за красота, стил, уют и хармония. Главен приоритет на много от живеещите в къщи е да създадат около себе си среда, заобиколена от красиви изделия и украси. Типичен пример в това отношение могат да бъдат входната врата на двора, тази на гаража или пък металните стойки, където се подреждат саксии с цветя и декоративни растения. За да бъде металната врата в изящен и добре изглеждащ вид, често използвана технология е праховото боядисване. Това позволява повърхността да бъде идеално изгладена, което несъмнено създава добри впечатления. Грапавите и изранени повърхности по вратите, които се появяват в резултат на полепнали по тях прах или пясък, се забелязват винаги и рязко контрастират на останалата част от интериора или екстериора. Поради тази причина е необходимо да се вземат съответните мерки, които да предпазят металните врати от надраскване или други, по-сериозни увреждания.

Независимо дали е предназначена за гаража, входа или портата на имение, вратата от метал е несъмнено най-доброто решение по отношение на сигурността и безопасността. Друго тяхно предимство е обстоятелството, че е възможна изработката по поръчка, дори и такъв модел да не фигурира в каталозите. В цветово отношение изборът също е богат и именно чрез използването на този похват често се постигат изключителни по своя характер интериорни решения. Както при парапетите, така и при вратите редовно се залага на изработката от метал. Добре известно е, че алуминият например се слави със своята изключителна устойчивост против резки промени в атмосферните условия. Той запазва своя първоначален вид въпреки че непрекъснато е излаган под въздействието на силен вятър, дъжд или слънце. Металът не се олющва с времето, което непременно се случва с дървените конструкции – дограма, прозорци и пр. Ключово значение за устойчивостта на вратите от метал играят не само ключалките, но и защитната система, която се крие под облицовката. Впрочем използването на тази „хитрина” е много успешно, защото създава фалшива представа в много от крадците. Макар и първоначално да изглежда лесна за разбиване, под облицовката се крие мощна защитна система, напълно в състояние да устои на сериозен натиск от страна на нападателите.

Вдигането на повече шум също е неизбежно, което със сигурност не е добре за имащите престъпни намерения. Предпазването от студа и неприятните миризми от ястия също са много ценни положителни черти на изработените от метал врати. В случай че вратите за входа на апартамента нямат достатъчно добро уплътнение, пропускането на студа е неизбежно. Проникването на миризми от готвено пък е дори още по-неприятно, защото налага продължително и дълго проветряване на всички стаи. Всички тези проблеми могат да бъдат спестени и завинаги избегнати – решението е монтирането на метална входна врата. Съчетавайки в себе си много качества, този материал е достатъчно сигурен и надежден, че да бъде използван и за много от вратите на сейфове и банкови хранилища. Собствениците на офиси или складове също предпочитат металната врата пред много други, защото по този начин осигуряват максимална безопасност за своето имущество, което често става обект на нападение от страна на крадците.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!