Козирки


Козирките са жизнено необходими, независимо дали става въпрос за дома или административна сграда. Те определено са красиви и атрактивни, а това придава цялостен и завършен вид на сградата. Освен че са практични, също така подчертават атмосферата, което ги прави толкова важни. Без тях сградите имат незавършен и непълен вид.

Поръчай онлайн сега!

Има много видове козирки и всички те намират широко приложение. Тъй като архитектите проектират различни по вид сгради, неправилният избор на козирка може да я загрози. Ако искате да поставите такава на притежавана от вас сграда, непременно потърсете съветите на специалист. Той ще ви насочи към правилен избор и вие няма да съжалявате.

Когато искате да покриете по-голяма площ, се препоръчват козирки с колони. На площта се разполагат хора и техника, необходима за процеса по поставянето. Различните типове козирки имат различни функции, които имат голямо значение при избора. Разположението на сградата и климатичните условия в района също не са маловажни.

Трябва да се съобразите с типичните атмосферни условия – дали вали често или пък духа вятър, а също така дали слънцето е много силно. Едва тогава пристъпете към избор на козирка, която да изпълнява функциите си по предназначение. В противен случай има голяма вероятност направената от вас инвестиция да ви донесе само загуби.

Неръждаемата козирка е също много популярна и се използва на редица места. Тя може да бъде различен тип, като тук всичко отново опира до индивидуалните нужди. Тя може да бъде с колони, както конзолна и стояща. Нейната конструкция обаче винаги се състои от метал или неръждейка, както подсказва наименованието.

Захващащите елементи са много важни, защото те свързват покривната част с носещата. Те трябва да са неръждаеми и задължително да са качествено изработени. Носачите имат еластични връзки и това позволява по-висока степен на защита от атмосферни влияния. Температурите рязко се понижават и спадат, но козирките са издържливи и устойчиви.

Конзолните козирки са много популярни, а покритието им е стъклено. Те са известни още и като „стъклени козирки”, като покривната им част може да се направи от триплекс. Той представлява няколко пласта стъкло, които са съединени помежду си. Има три основни предимства, които е добре за всеки да знае.

Първото предимство е неговият защитен слой, който предпазва хората от наранявания. Това става дори в онези случаи, когато стъклото се счупи. Второто предимство е филмът, който съединява пластовете стъкло. Той спира около 90 % от преминаващите ултравиолетови лъчи. Всеки прекрасно знае, че тези лъчи са много вредни.

Благодарение на стъклените козирки обаче тяхното вредно действие намалява значително. Третото тяхно предимство е високата степен на шумоизолация. Триплексът не резонира поради своята специфична конструкция, и така изолацията е добра. Тези са основните три предимства на козирките, но вие трябва да ги имате и поради много други причини. Както вече бе казано, козирката придава завършен и красив вид на сградите.

Стоящите козирки или козирките на входа пък са често покривани с поликарбонат. Той е заместител на стъклото и също има някои основни предимства. Първото от тях е неговата пожароустойчивост. Възможно е да се използва при температури от 40 градуса под нулата до 120 градуса.

Също така материалът е устойчив и на удари. Абсолютно всяка поликарбонатна плоскост, която е дебела не по-малко от 6 мм, издържа на градушки и повреди. В сравнение стъклото стойността на издържливост е двойна. Поликарбонатът е и звукоизолиращ. Може да изолира шум до 20 децибела, като това зависи от дебелината му.

Има дълъг експлоатационен срок, което впрочем е ключово предимство. Това се дължи благодарение на абсорбиращия ултравиолетовите лъчи защитен слой. Той запазва якостта и здравината на материала и не позволява той да придобие жълт цвят. Може да се използва за срок от над 10 години, което е много добра цифра.

Препоръчително е добре да избирате материалите, от които да бъдат направени вашите козирки. Те непременно трябва да са преминали през качествена обработка, която да ги предпазва от корозия и потъмняване. Освен това те трябва да бъдат устойчиви и на постоянно сменящите се атмосферни условия. По този начин се спестяват допълнителните периодични грижи за козирката.

Трудно е да се определи кой точно тип козирка е най-добър и функционален. Това зависи от предпочитанията, а те винаги са различни и индивидуални. Като че ли все пак стъклените са най-атрактивни, защото придават модерен дизайн и цялостно завършен вид на сградите, върху които са поставени.

Същевременно те осигуряват защита от елементите. С тях е възможно да се създадат функционални и динамични структури, които да пропускат естествената светлина през деня. Освен това те позволяват на изкуствената светлина да осветява площите напълно свободно, дори през нощта. Козирките от стъкло могат да се видят върху редица сгради, което говори за популярността им.

Много фирми предлагат различни решения за козирки, като приоритет са основно предпочитанията на клиентите. Възможна е употребата на закалено стъкло или на закалено ламинирано стъкло. Стъклото може да бъде и просто ламинирано, изборът е изцяло ваш. Що се отнася до навесите, те могат както с рамка, така и без такава.

Те могат да се използват за различен тип сгради – търговски, жилищни или обществени. В наличност има различни по дебелина и видове стъкло в зависимост от желаните размери и приложение. Безспорен факт е, че козирките в наши дни са неделима част от много сгради заради своята елегантност и атрактивност.

Фирмите, които поставят козирки, са много. Всички те имат сайтове, на които качват снимки с тяхно производство. Твърде вероятно е дадена фирма да е работила и във вашия жилищен квартал, така че установяването на контакт е най-лесно от всичко. В сайтовете задължително има имейл и телефонен номер за връзка, на който винаги може да позвъните.

Препоръчително е да се посъветвате със специалисти, преди да вземете каквото и да е решение. Има вероятност при избързване от ваша страна да направите грешен избор, който само ще ви навреди. Вероятно много ваши близки и познати познават козирките по-отблизо, така че е добре да поискате и тяхното мнение.

Цените едва ли са толкова високи, но при всички положения инвестицията е добра. Това личи и от факта, че все повече сгради имат козирки. Ако на път за работа минавате край много от тях, вие сами виждате това. Така че не се колебайте да поставите козирка и на вашия офис или друго помещение.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!