Интериорни врати


Уют, качество, комфорт във Вашият дом можете да постигнете с многообразието от цветове и десени с Нашите интериорни врати на Classen.


Поръчай онлайн сега!
Каталог интериорни врати

Различните модели интериорни врати се предлагат в разнообразни модели и цветове на пазара. Изборът на такива врати се основава преди всичко на индивидуалните предпочитания – например френски или плъзгащи се. Сгъваеми и остъклени врати също са възможна опция, затова всеки модел трябва да бъде добре проучен с оглед установяването на характеристиките, предимствата и недостатъците. Предлагат се и дървени и пвц врати, които могат да се впишат чудесно в интериора на жилището. Освен предлаганите най-често материали и цветове, изборът може да бъде съвсем различен и дори нестандартен. По този начин се търсят варианти, които да създадат атрактивни интериорни решения, които да преобразят помещенията до степен на сравнение с дървото този материал е много по-издържлив и устойчив, а освен това при пвц е възможна изработката в различни цветове. От друга страна обаче дървените врати са предпочитани и харесвани и една от основните причини за тази тенденция се корени във факта, че създават усещане за стилност, естетика и елегантност.

При избора на такива врати е жизнено важно да се обърне внимание на някои фактори, като например цени, материали, както и топло и шумоизолиращи качества. Възможна опция при избора на такъв тип врати са не само магазините онлайн, но така също и дърводелските цехове. В тях се изработват специални модели по поръчка, която е изцяло по желание на клиента. Съществуват различни видове врати, всяка от които се характеризира със свои индивидуални черти. Популярни са дървените и то поради безспорните качества на дървения материал – преди всичко неговата натуралност и екологична чистота. Те изпъкват особено към днешна дата, когато пазарът е залят от изкуствени материали, китайска пластмаса и др. Всичко това налага преориентиране към предпочитанията и съсредоточаване на търсенията към изчистените материали. Меките нюанси на дървото, които варират от бяло и преминават през кафяво и бежово, притежават функциите да успокояват и да създават неповторимо усещане за уют и хармония. Интериорните врати могат да бъдат например с фунир или изключително масивно. Последните създават силно усещане за близък досег с природата, а моделите в това отношение са разнообразни.

Възможни са най-опростени форми, подходящи за помещения, където преобладават битовите елементи и мотиви. Луксозните изпълнения, в които са характерни резбите и орнаментите, намират приложение в големи хотели или административни сгради, предназначени за делови срещи и бизнес конференции. Масивното дърво също така е подходящо при проектирането на портални врати, които могат да бъдат създадени в различни модификации. Възможно е тези врати да се използват като секционни шкафове, а за целта се изработват двулицеви. По този начин се пести място в помещението, за което са предназначени. В случай пък че функцията им е да преграждат големи пространства, е възможно да се прибегне до множество опции. Типичен пример в това отношение са плъзгащите се врати или тези от типа хармоника. Всичко се състои най-вече в дизайнерския похват, използван за оползотворяване на пространството. Много нови жилища са проектирани така, че имат едно голямо помещение, което се използва за кухня и дневна едновременно. Макар и добро като замисъл, това решение се оказва в редица случаи неудачно и непрактично. Затова в такива ситуации се залага на дървените прегради, които са ефективни и атрактивни.

Дървените интериорни врати позволяват осъществяването на преход между архитектурни особености и модернистично обзавеждане, характерни за старите къщи. Техният чар се състои най-вече в конструкцията и оформлението. Те могат да бъдат вити стълби или тавани на гредоред с орнаменти. Често обаче към особеностите на интериора трябва да се впишат редица съвременни уреди като компютри, телевизори и др. Именно в този случай е добре да се заложи на естествения и екологично чист дървен материал, което изпълнява ролята на своеобразен мост между стиловете на различните поколения. Друг популярен вид интериорни врати са ламинираните. И те като дървените имат характеристики и особености, с които доказват своята ефективност и вписване към интериора на различни по вид помещения. В ежедневието вратите в жилищата постоянно се полагат на отваряне и затваряне. Често по време на този процес се стига до блъскане или силно затръшване. Ето защо интериорните врати трябва да бъдат не само съобразени с оглед на цената, но така също и по отношение на надеждността и издържливостта.

Ламинираните врати по прекрасен съчетават в себе си качество и достъпна цена. Тази на дървото расте непрекъснато, а поради наложените ограничения неговият добив става все по-труден. За производството на качествени врати са необходими добре изсечени дъски. Безобразното изсичане на големи площи залесени пространства обаче нанася непоправими щети на околната среда и застрашава много редки животински видове, които са на път да изчезнат. Поради това все по-често при производството на врати се използват различни комбинации от естествен и изкуствен материал. Ламинираните врати в много отношения не отстъпват по нищо на дървените, които са безспорно едно от най-добрите решения за красив интерироен дизайн. Ламинираните, освен че са значително по-евтини, издържат на интензивни натоварвания. Понякога е изключително трудно от пръв поглед да се различат ламинираните врати от тези с естествен фунир. Цената обаче е едно от най-големите преимущества на вратите от ламинат. Освен че са леки, те съчетават в себе си здравина, сигурност и надеждност. Поради високото ниво на влагоустойчивост това ги прави много подходящи за баните и мокрите помещения. Дизайнът и цената са основните неща, за които се мисли при избора на врати за интериора.

Техните здравина и устойчивост се проверяват едва в моментите, когато се появят признаци на повреди. Те се появяват най-вече при елементи като обков, дръжки или панти, защото те са свързани с механизмите за отваряне и затваряне. Често се прибягва до употребата на по-евтини материали най-вече с оглед на спестяването на известна сума пари. Качествените интериорни врати обаче струват скъпо, защото изработката им е от надеждни и дълготрайни материали, които гарантират употреба за продължителен период от време. Независимо дали са дървени, ламинирани или някакъв друг модел, всички те имат едно основно предназначение. То се състои в осигуряването на възможно повече комфорт и уют в дома, като едновременно с това допринасят за промяна на жилищния интериор в положителна насока. Именно от тях до голяма степен дали помещенията ще станат по-приятни места за обитаване и дали ще излъчват усещане за уют, спокойствие и хармония.Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!