Измазване на врати и прозорци


Измазване на врати и прозорци също е важен елемент от ремонта, на който трябва да се обръща повече внимание. Това обикновено е една от заключителните фази на ремонтната дейност, ето защо резултатите трябва да бъдат повече от задоволителни Поръчай онлайн сега!

359 877 553 643 - Ние сме на ваше разположение.Качественият ремонт е нещо, към което се стремят обитателите на всеки дом. Те с готовност инвестират нужните средства, в замяна на което очакват, че дълго време ще се радват на комфортно и уютно жилище. Всеки има различни виждания в това отношение и докато едни пребоядисват стените с цел освежаване на стаята, други имат по-сериозни претенции към вратите и прозорците. Благодарение на това, че на пазара в наши дни има достатъчно голям брой регистрирани фирми, можете лесно и безпроблемно да осъществите желания от вас ремонт.

Измазване на врати и прозорци
Измазване на врати и прозорци панел (двустранно) 10лв. л.м.
Измазване на врати и прозорци тухла (двустранно) 12лв. л.м.
Измазване на врати и прозорци само отвън 4-7лв. л.м.

Тъй като доста хора не знаят как става това, те съвсем естествено търсят услугите на специалисти, които са компетентни в тази област. В действителност добре изглеждащите врати и прозорци определено играят важна роля за това домът да стане по-стилен, комфортен и уютен, а жилищният интериор – привлекателен за всички, които го видят. Неслучайно при избора на врати, независимо за коя стая от жилището, се отделя много време, защото в противен случай има вероятност да останете недоволни от своето решение, но вече ще е твърде късно. За измазването на врати и прозорци също се изискват особени грижи и именно поради тази причина са ви нужни специалисти, които се занимават с такъв вид дейност. След тяхната намеса домът ви със сигурност ще бъде коренно променен.

Всъщност този процес изобщо не е маловажен, но често е подценяван от повечето хора. В резултат на това домът им не може да изглежда според техните очаквания, което на практика ги поставя в деликатна и неприятна ситуация. Едва ли ще ви стане приятно да установите, че само заради прибързания избор и пренебрежителното отношение към този детайл не само сте похарчили парите си на вятъра, но скоро ще се наложи да отделите още. За да си спестите подобен род неприятности, непременно повикайте майстори, които да извършат качествено измазване на врати и прозорци. По този начин вие си гарантирате дълготраен уют и комфорт, а именно това е основният приоритет на много хора. Нещо повече, комфортът и уютът в жилишето неминуемо се отразяват положително върху всички негови обитатели и те се чувстват в отлично настроение. Така дори и времето навън да е лошо и да вали проливен дъжд, комфортът в стаите веднага ще ви зареди с положителност. Вероятно много хора не споделят това мнение, но е достатъчно просто да внесат нужните промени в своя дом и сами ще разберат и усетят ползите, които неизбежно ще се появят. Направете възможно най-качественото измазване на врати и прозорци и по този начин със сигурност ще завършите ремонта на дома така, както сте очаквали още от самото начало. Именно довършителните процеси са най-съществените и заслужават повече внимание. Обръщайте внимание и на най-дребните и незначителни на пръв поглед детайли и твърде скоро ще може да се похвалите пред близки и познати, че сте ремонтирали своя дом по перфектен начин.

Необходимо е да знаете, че измазването има важна роля както в хидроизолирането на помещенията, така и в тяхното топлоизолиране. Това се отнася в най-пълна степен за тези помещения, чиито прозорци са сменени наскоро. При монтажа на дограма се използва полиуретанова пяна, която има основно крепежна и изолаторна функция. Също така обаче пяната има някои сериозни недостатъци, които в никакъв случай не бива да се пренебрегват и подценяват. Например тя е водопромукаема, а освен това УВ-лъчите я състаряват и изхабяват значително, в резултат на което тя става на прах. Прозорецът също може да се повреди – възможно е да започне да се клати, което със сигурност ще наруши неговата стабилност. По този начин цялостният ефект от смяната на дограмата ще бъде съсипан, вместо да окаже положително въздействие върху жилищния интериор и да го направи по-атрактивен. Поради тази причина най-късно един месец след монтирането на дограмата е наложително да се изреже пяната и да се измаже двустранно с необходимите инструменти – от вътрешната страна с гипс или специална смес, а от външната – с гипсокартон. Ако фугите от външната страна не са големи и ако новият прозорец е легнал в зъба от предишната, стара дограма, те могат да бъдат запълнени и със структурен силикон, който старее продължително и бавно. При панелните блокове е често срещано явление новият прозорец да лежи в зъба от старата дограма. Ако обаче съумеете да направите качествено измазване на врати и прозорци, то едно нещо е абсолютно сигурно – домът ви ще бъде много комфортен и уютен в продължение на дълго време.

В никакъв случай не правете довършване само от вътрешната страна, защото след кратък период от време ще бъдете изненадани от наложителен нов ремонт. Мухълът по стената, който неизбежно ще се образува, няма да бъде резултат от некачествената дограма, а именно от това, че не сте направили цялостно довършване. Влагата пробива най-лесно именно през остарялата и вече изхабена полиуретанова пяна. Често клиентите смятат, че поисканата от фирмите сума за измазване на врати и прозорци е твърде висока, но всъщност тя е напълно реална и приемлива. Само се замислете – бихте ли могли сами да извършите подобна дейност при положение, че крайните стъклопакети – в голяма част от случаите на остъклени тераси – са неотваряеми и са с размер 900-1000 мм х 1500-1600 мм. Теглото на такъв стъклопакет варира от 30 до 40 кг и е практически невъзможно да достигнете фугата за шпакловане от външната страна, ако не го демонтирате. Следователно ако нямате точна представа за монтажните и демонтажните дейности, не бихте могли да свалите пакета и да извършите необходимото измазване. Всъщност напълно достатъчно е просто да се загледате по многобройните блокове, покрай които минавате всеки ден на път за работа и ще видите редица неизмазани от външната страна прозорци, при които проблемът е абсолютно еднакъв – течове от вътрешната страна покрай дограмата, както и почернели стени. Ето защо е изцяло във ваш интерес измазване на врати и прозорци в дома да се извърши от специалисти и да платите малко повече, но за сметка на това да се радвате дълго време на направената от вас инвестиция.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!

eXTReMe Tracker