Заключване с чип


Заключване с чип се предпочита не само от домакинствата на територията на страната, но също така и от тези в редица чуждестранни държави. Този метод на заключване започва да става все по-търсен, което е напълно логично предвид неговата ефикасност. Собствениците на фирмени и офисни сгради също са склонни да се доверяват на чиповете. Една от основните причини за интереса на хората към чиповете се корени в надеждността, която те осигуряват на достъпни и приемливи цени. Съществуват няколко основни вида заключвания с чип, като всеки един от тях се характеризира със собствени особености. Първият от тях е заключване с магнит 300 кг. Това е несъмнено най-доброто решение за входа на жилище, чиято дограма е изработена от стомана. В самия електромагнит отсъстват триещи се механизми, което обуславя дългият експлоатационен срок. Монтираното за да управлява вратата устройство е с капацитет 6 милиона цикъла. Това практически означава, че срокът на експлоатация е изключително дълъг.

Поръчай онлайн сега!

Заключване с електромагнитен дроп-болт е вторият основен тип заключване с чип. Това заключване се използва предимно при алуминиеви или пък пластмасови дограми. Основната причина за това са слабите при усилия на огъване и усукване дограми. Електромагнитната брава дроп-болт се поставя близо дръжките на вратата. Именно това предотвратява и намалява силите на огъване и усукване. В електронните заключващи системи се използват няколко основни видове чипове. Първият от тях е безконтактните чипове, които са известни още и като РФИД или пластмасови тагове. Те намират широко приложение заради своята ниска себестойност. За сметка на това страдат от два сериозни недостатъка. На първо място те могат да се копират без проблеми в почти всяко ключарско ателие. Също така металът би екранирал излъчването на сигнал поради факта, че четецът е изработен от пластмаса. Поради тези два недостатъка се обезсмисля контролът на нежеланите посетители и освен това този четец може лесно да бъде обезвреден. Единствено при директен монтаж върху дограма от пластмаса няма никакви проблеми с екраниращия ефект. Вторият вид са контактни чипове, които са изключително сигурни и надеждни. Те са ергономични и притежават много дълъг срок на експлоатация. Сред основните им предимства е невъзможността да се копират в ключарските ателиета.

Освен това се изработват от метал и са ергономични. Ай-бутоните са третият основен тип заключване с чип. Те се предпочитат от много хора, защото са подходящи за домовете и офисите. Пълният комплект на тази система съдържа редица предимства, сред които се откроява лесния достъп за отключване и заключване на входни врати за жилищни кооперации, както и за портали на къщи. Тази система може да се използва едновременно от хиляда души, които разполагат със специален контактен ключ от системата Ай-бутон. Електромагнитна брава от типа Ебм 300 и отключващ бутон със съответното обозначение и планка са сред другите неща, които тази система притежава. За разлика от познатите до този момент обикновени брави, заключването с чип е трудно и невъзможно за направа на дубликат и манипулация. Системата Ай-бутон е подходяща и за фирмени асансьори с ограничен достъп за външни хора. Без съмнение заключването с чип е надеждно и осигурява качествена защита.

eXTReMe Tracker