Дограма


Алуминиева дограма
Алуминиева дограма цени      По този начин се постига несравнимо по-добра топло и шумо из...
ПВЦ дограма
Пвц дограма цени Вариантите за дограма за дома или офиса са много. Все по-предпочитана и харесвана е пластмасова ...
Алуминиеви пвц первази
     Това, заедно с нейната лесна поддръжка, е причина за нейното постоянно търсене. Освен това цената...
Стъклопакети
Вид на стъклопакета с бяло стъкло Цена БЯЛО+БЯЛО 4+4 44.00 БЯЛО+БЯЛО+БЯЛО 4+4+4 6...
Обков
Обков цени Качествената и надеждна дограма за дома, офиса или всяко друго помещение е от изключителна важност за повеч...
Комарници
Ролетен комарник 50 60 70 80 90 100 110 120 130 140 150 160 ...
Ремонт на дограма
Въпреки че издържа дълго време без сериозни увреждания, винаги може да възникне нужда от ремонт на дограма. Има много пр...
Дървена дограма
Дървесината е едновременно един от най-широко използваните материали в строителството и притежава  характеристики, ...
Дограмата е едно от най-важните неща в един дом, за да бъде той сигурен комфортен и добре изолиран от външните климатични условия. С различни видове дограма от Nitea ще заложите на качеството и определено ще намалите разходите за отопление през зимата или за охлаждане през лятото. Ние ще ви посъветваме кои от нашите видове дограми са най-подходящи за вашия дом, офис или сдание, а вие ще изберете какво искате да монтираме и инсталираме. Поръчай онлайн сега!

Пазарът за дограма в наши дни е изключително разнообразен. Сега за потребителите има много повече избор отколкото преди 10 години. Достатъчно е да погледнете многобройните сайтове за дограма в Интернет, както и рекламните каталози и брошури. В тях има изобилие от информация и снимки, които ще ви помогнат да направите правилния избор. Хората най-често предпочитат алуминиева или пвц дограма, като всяка от тях има своите предимства и недостатъци. В този случай всеки избира според собствените си потребности и нужди. По принцип за най-слагана в България се счита пвц дограмата, но много хора купуват дървена или алуминиева.

За да прецените правилно дали алуминиева или пвц дограмата е по-добрият избор, трябва непременно да се запознаете с техните отделни характеристики. На базата на тази информация обективната преценка вече е по-лесна. Подборът на дограма винаги трябва да бъде внимателен, за да се вписва тя добре с интериора на жилището. Така домът несъмнено ще стане по-комфортен и уютен за дълго време. Именно такъв дом искат да създадат всички, но поради неправилен подход не постигат задоволителни резултати. Препоръчително е да прибегнете до съветите на специалисти, които са ценни в много отношения. С тяхна помощ вероятността да изберете подходяща дограма е много голяма.

Алуминиева или пвц дограма – това е въпросът. Алуминиева дограма със сигурност е добър избор поради няколко причини. На първо място алуминият е изключително здрав и устойчив материал. Той трудно се разваля под действието на тежки атмосферни условия като силен вятър или дъжд. Неслучайно материалът се използва както за строителството на нови сгради, така също и за реставрацията на стари. Заради изключителната си устойчивост и здравина алуминиевата дограма е много добър избор. Освен дълготрайността си, тази дограма създава уникални и неповторими жилищни интериори. В която от стаите да я монтирате, резултатът със сигурност ще е задоволителен. Алуминиевата дограма обаче има един сериозен недостатък – допуска образуването на конденз.

Пвц дограмата отдавна е доказала своите неоспорими качества. Именно тя се предпочита най-много от потребителите на пазара. Този вид дограма е значително по-евтин от алуминиевата и дървената. Това в наши дни оказва немалко влияние при крайния избор на клиентите заради финнасовата криза. Тя ограничава бюджетите в много семейства и те са принудени да харчат по-малко пари. С пвц дограма вие ще си осигурите максимална и качествена топло – и шумоизолация. Това е една от главните причини за нейното непрекъснато и интензивно търсене. С нея ще изкарате зимата значително по-леко, тъй като в жилището постоянно ще има подходяща стайна температура.

Непременно имайте това предвид, когато се колебаете между алуминиева или пвц дограма. През студените зимни дни сметките за ток на много хора са високи. Те рядко успяват да спестят пари за дълго очакваната лятна почивка. Пвц дограмата скоро ще промени това и вие ще прекарате едно страхотно лято. Тя също така решава ефикасно и проблема с шума от уличния трафик. От него се оплакват много мъже и жени, защото пречи на пълноценния им сън. В резултат на това те отиват недоспали и в лошо настроение на работа. Алуминиева или пвц дограма безспорно са най-добрият вариант за дома, но пвц е по-надеждна.

Лесната поддръжка е друго предимство, с което пвц дограма може да се похвали. За нейното почистване са ви необходими просто обикновен почистващ препарат и кърпа, които се продават във всеки квартален магазин. Дори малко дете с лекота би се справило с чистенето на дограмата. Трябва единствено да внимавате да не използвате препарат с разяждащи съставки или съдържащ киселина. Те сериозно могат да увредят пвц профилите и така да се наложи смяна. Това определено ще бъде жалко предвид добрата топлоизолация, които те дават на жилището. Има още много причини, поради които не трябва да се колебаете дълго между алуминиева или пвц дограма.

По отношение на поддръжката другите дограми изискват много повече грижи. Дървото например започва да се лющи с течение на времето. Това означава, че задължително трябва да го лакирате отново след известен период от време. Освен това дървото лесно се запалва, докато това не важи за пвц профилите. Алуминият пък допуска образуването на конденз и влага, които оказват неблагоприятно въздействие на вратите и прозорците. Те често се подуват, а по тавана се образува мухъл. Това е само една от многобройните причини, поради които измежду алуминиева или пвц дограма трябва да предпочетете втория вариант.

Дограмата е много важна за постоянния и дълготраен комфорт в дома. Необходимо е тя да се вписва добре в обстановката, за да промени жилищния интериор в положителна светлина. На пазара ежедневно се регистрират много фирми, които се занимават с монтиране и ремонт на дограма. Проучете внимателно техните продукти и услуги и така със сигурност ще изберете дограмата, която е най-подходяща за апартамента. Потребителите имат достатъчно избор и по отношение на моделите и цветовете. Доста от тях имат сериозни претенции и изисквания, но производителите обикновено успяват да задоволят техните желания. Например и при пвц или алуминиева дограма може да изберете различни цвят, обков, стъклопакет и уплътнение. Като това определено има изключително значение за дължината живот да дограмата, неяната здравина и доброто уплътнение.

Често може да получите качествена дограма на напълно достъпни цени. Нестабилната финансова ситуация в страната кара производителите да правят отстъпки, за да задържат клиентите. Много от тях са ограничили харченията си и ако цената на дограмата им се стори висока, те със сигурност няма да ползват услугите на фирмата. Точно поради тази причина е необходимо внимателно и задълбочено да проучите пазара. Само така ще прецените обективно коя дограма е най-подходяща за вашето жилище. Ако я поддържате винаги в добро състояние, тя за дълъг период от време ще изпълнява перфектно своето предназначение. Няма защо да се колебаете между алуминиева или пвц дограма – вторият вариант е по-удачен.

Освен всички свои безспорни предимства пвц дограмата има най-дълъг експлоатационен живот. Често тя издържа в продължение на 30 или 40 години, което всъщност е изключително. По този начин вие няма защо да се тревожите за евентуални повреди, които биха направили профилите негодни за употреба. Благодарение на информацията, която съдържат рекламните каталози и брошури, вие може лесно да вземете най-правилното и обективно решение. Такива получавате ежедневно по пощата, но голям процент хора веднага ги изхвърлят. Това е грешка, защото те редовно предлагат алуминиева или пвц дограма на преференциални цени. Така че може да спестите пари и в същото време да се сдобиете с качествена дограма.


Най-четено
 • Монтаж на пвц дограма

  Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

 • Алуминиева или пвц дограма

  Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

 • Ремонт на ПВЦ дограма

  Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!