Гаражни врати


За всеки гараж е необходима подходяща гаражна врата. Също така всеки собственик на гараж иска да го използва в условия на максимален комфорт. Поради тази причина употребата на гаражни врати е масова. Тя обезпечава сигурността на всеки един гараж, който приютява един, а често и няколко автомобила.

     Гаражната врата е функционално и удобно решение, което помага за придаването на приятен вид и многофункционалност на гаража. Преди обаче да купите каквато и да е врата, трябва непременно да се запознаете с предоставените ви възможности. Само така ще направите правилния и най-подходящ избор за себе си.

Поръчай онлайн сега!

Според начина им на отваряне и затваряне има няколко вида гаражни врати. Първият от тях е верижно задвижвана врата, като този модел е широко разпространен. Тя е най-предпочитана за бита и ежедневието. Задвижването става чрез метална верига, както подсказва и нейното име. Такива врати има в почти всеки стандартен гараж.

Единственият недостатък на вратите е това, че вдигат малко повече шум. За сметка на това обаче ниската им цена ги прави по-лесно достъпни за голям брой хора. Продължителността на технологичния им живот е другият фактор, който оказва влияние за тяхното постоянно търсене. От видовете гаражни врати тези намират най-масово и широко приложение.

Вторият разпространен вид е ремъчно задвижваната гаражна врата. При тези врати задвижването става чрез гумиран ремък. Тези системи са много тихи, но за сметка на това струват скъпо. Освен това продължителността на технологичния живот не е голяма. Твърде вероятно е след продължително ползване на даден етап да се наложи смяна.

Това се налага поради износването на гумирания ремък. Това е напълно обичайно, но въпреки това хората ги предпочитат. Това до голяма степен се дължи на тихото отваряне и затваряне, защото по този начин то не предизвиква смущение. Едва ли е приятно за живеещите до вас съседи да слушат постоянно шумните удари на верижните врати.

Третият вид гаражни врати са тези, които се задвижват посредством винтова система. Тези винтове са изключително стабилни и устойчиви, а в допълнение цената им е напълно приемлива. И те като верижните са шумни, в някои случаи дори повече. Така че има вероятност да си навлечете гнева на живеещите близо до гаража ви.

Това в никакъв случай не е смущаващо обстоятелство. Все пак устойчивостта е от значение, което е гаранция за продължително ползване. Честото сменяне на вратите води до харчене на пари, които в момента може и да нямате. Освен това надеждните гаражни врати осигуряват надеждна защита за гаража ви.

Гаражна врата с директно завъртане е последният вид врати според отварянето им. Това задвижване коренно се различава от останалите видове и е по-специфично. Тази система се монтира на стената, като е необходимо също така да освободите място. Свободното място трябва да е на самия таван, за да може вратата да функционира по-добре.

Тази система е най-сигурна и надеждна от всички, но и най-скъпа. Не всички могат да си го позволят, затова рядко прибягват до тях. Ако обаче имате необходимите пари, не се колебайте да си купите такава врата. Тя в най-голяма степен ще защити автомобила ви през нощта.

Към гаражните врати има и аксесоари, например стъкло. В този случай е добре да се потърсят услугите на професионален стъклар, който да постави стъклото в самата гаражна врата. По този начин в гаража се осигурява дневна светлина и не се налага да ползвате фенерче или да търсите друг метод за осветление.

Все повече се увеличава броят на притежателите на гаражи, които предпочитат гаражни врати. Освен че има четири типа врати според начина им на задвижване, има още няколко важни неща, които е добре да се знаят. Много притежатели на гаражи монтират и допълнителни системи, за да повишат степента на удобство.

Типичен пример в това отношение е изграждането на система за безопасност при работа, а също и различни модели системи за паркинг. Интегрирането на стъкло, за което стана дума по-рано, също е често прилагано при гаражни врати. Безопасността на автомобила е от първостепенно значение, но и безопасната работа не бива да се подценява.

Мощността на гаражната врата е също важен детайл, на който е добре да се наблегне. Мощността е различна и зависи от големината на вратата. Може да се поръчат врати с различни размери, които съответно имат различни мощности. По принцип традиционната мощност на гаражната врата е от 30 до 50 % от 1 конска сила.

В последно време се наблюдава тенденция за увеличаване на мощността, а това се дължи на по-мощните гаражни врати. Те се предлагат на пазара в изобилие, защото търсенето им е постоянно. Така че е твърде вероятно да купите врата, чиято мощност е 1 конска сила.

Когато купувате врата за гаража си, трябва да се съобразите с някои фактори. Важо е правилно разпределение на бюджета. Цените на вратите варират от 450 до 2000 лв. Ако имате повече пари, може да се поглезите, като си купите от скъпите. Все пак е препоръчително да не надвишавате заделеният бюджет.

Функциите на вратата също са от съществено значение. Безспорно най-добрите са вратите от класа на Хьорман. Те имат редица опции като автоматично отваряне, различни цветове и дори преходна врата. Възможни са също разнообразен дизайн на панелите, остъкление и други.

Необходимо е също така да се съобрази помещението, за което е предназначена вратата. В тях е възможно да има и пешеходна врата, която прави минаването по-лесно. Така няма да се налага да вдигате цялата врата, което по принцип ви забавя. Някои собственици на гаражи имат изискванията към мотивите на вратите. Възможно е да се поръча врата с дървесни мотиви, която да съответства на останалите врати в дома.

За по-студени температури е добре да се помисли за врати, които са издържливи и добре изолирани. Така ще се предотврати загубата на топлина и гаражът ще остане топъл. Това е от особено значение за стартирането на двигателя през зимата.

Освен това изолираните врати ще помогнат сметките ви за отопление да намалеят значително. А за да демонстрирате своя стил, е задължително купените от вас гаражни врати да съответстват на цялостния дизайн на дома. Така няма да се получи прекалено рязък контраст, който да се набива на очи. Такава ситуация е еднакво неприятна за обитателите, а също и за минаващите покрай него.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!