Врати


Интериорни врати
Каталог интериорни врати Различните модели интериорни врати се предлагат в разнообразни модели и цветове на пазара. Из...
Блиндирани врати
    Вратата на сградата е длъжна да отделя входа от улицата, като същевременно ограничава достъпа на хо...
Метални врати
    За крадците обаче много от вратите се оказват лесна мишена. Ето защо дори и металната врата може ле...
Стъклени врати
    Те оформят дизайна и акцента по един наистина уникален начин. Той подхожда на домашния интериор, ка...
Aлуминиеви врати
                Вратите от алуминий са идеал...

За да постигнете стил и красиво излъчване на вашия дом, основна роля изиграват вратите. Те говорят много за неговия характер и са основен акцент в интериора. По времето на различните архитектурни епохи тенденциите при вратите са се променяли. Например в Америка по време на колониалната епоха се налага 8 – панелната врата.

      В началото на 19 и на 20-ти век пък по време на викторианската епоха модерна става 6-панелната врата. Има най-различни и интересни модели, включително и такива с религиозни мотиви. Каквато и врата да изберете за дома си, тя задължително трябва да пасва на обзавеждането.

Поръчай онлайн сега!

Разнообразието по отношение на вратите се дължи до голяма степен на определените стилове, характерни за всеки отделен регион. Те възникват съгласно климатичните условия или определени изисквания на културната идентичност. Много са материалите, от които се прави изработка на врати. Това може да бъде ПВЦ, MDF, както и гладък фунир.

За всички помещения има подходящи врати, с които е добре да се запознаете. Така ще направите правилния избор и ще изберете подходяща врата. Например не се препоръчват врати от фазер за помещения, които са с висока влажност. По-устойчиви материали на влажност в сравнение с фазера са буковата и тополовата дървесина, както и шперплата.

По-евтина и по-мека за обработка е иглолистната дървесина. Широколистната пък е по-скъпа, което съвсем естествено повишава цената на вратата. Масивните врати като цяло се композират от хоризонтални и вертикални фризове. По отношение на формите няма ограничение, но ако искате да имате здрава врата, трябва да спазите някои определени правила.

Препоръчително е тази врата да е с един хоризонтален елемент, т.е. фриз. В случай че стените ви са криви, е възможно да си поръчате каси, чиито первази са подвижни. Така регулирането и напасването на вратите става напълно възможно. Ширината и височината на вратите пък може да бъде както стандартна, така и по поръчка.

Това изцяло зависи от индивидуалните потребности и изисквания на всеки клиент. Може да съобразите цвета с вашия интериор, защото цветовата палитра е изключително богата. Така може да постигнете желания от вас стил в дома си, който напълно ще ви удовлетвори. Съвременните модели са изключително повлияни от архитектурата.

Съответно тези модели имат и модерна интерпретация. Те са изпълнени от изключително устойчиви материали, а се предлагат и врати с напълно новаторски дизайн и технологии. Така клиентите могат да избират от много варианти, което рано или късно ще ги отведе до правилния избор. Подходящата и вписваща се добре врата говори много за всеки дом.

Вратите са в различни стилове, като някои от тях са най-популярни. Това е т.нар. стил Нова Европа, който се характеризира с висока класа. Дизайнът е в стил френска арт архитектура. Ако сте привърженик на френските тенденции, вратите от този стил несъмнено ще осигурят френско вдъхновение в дома ви.

Новоевропейският стил се състои от съчетания между представителното и всекидневното. Стилът оказва влияните върху няколко американски архитекти. Те са на обучение във Франция, а след това пренасят идеите в родината си. Той е много актуален и днес, въпреки че от възникването му са минали години.

Традиционният стил врати пък отразява както историческите, така и класическите идеи на дизайна от най-ранни американски времена. Този стил ще пренесе в дома ви духа на Нова Англия чрез характерните за периода врати. Архитектурата се характеризира с практичност и функционалност. Този стил започва развитието си още по време на колонизациите и е актуален до началото на 20-ти век.

Вратите във викториански стил пресъздават типичния стил, който е характерен за конкретния период. Те са необичайни и с богата орнаментация. По неповторим начин вратите възпроизвеждат тази епоха в дома ви, така че определено е добре да имате такива. Те ще придадат на дома ви изтънченост и естетика.

Популярни са вратите в кънтри стил, които са основно два вида. Първият вид е врата тип панел, вторият пък е със стъклена конфигурация. Този стил има и съвременни интерпретации, които могат да се видят в много домове. Вратите са формирани от квадрати, които от своя страна са поставени във вдлъбнати панели.

По отношение на стъклените конфигурации възможностите са много. Фермерският архитектурен стил например представлява хибрид между разнообразни късчета архитектурна история, който получава живот от местните занаятчии. Разнообразието в стила носи много белези от пионерския дух на емигрантите. Този тип е наистина оригинален проект, независимо дали строите нова или пък реставрирате стара къща.

Модерните врати са особено популярни и търсени на пазара. Чистите геометрични линии им придават съвременен вид, който напълно изпълнява желанието ви за интериор, който да е в крак с новите модни тенденции. Този стил става популярен в САЩ през 1920 г . Характеризира се с прецизна геометрия, която силно се отличава от тази в миналото.

Визията на стила се определя от редуцирани детайли и чист подход при дизайна. За сметка на чистите линии на заден план остават текстилът и декоративните елементи, както и орнаментите. Такива врати може да се видят в много домове, което убедително говори за тяхната актуалност.

При тях се наблюдава определено отдалечаване от традиционната архитектура. Благодарение на стоманата и бетона могат да бъдат внедрени големи количества стъклени части във вратите, а също и в прозорците. Така се получават отворени въздушни пространства, а освен това се добавя и светлина.

Има още много видове врати, които клиентите могат да изберат за дома си. Важното е тя да се вписва добре в обстановката и да го освежи. Вратите са нещо, което ще гледате непрекъснато. Те са първото нещо, което се вижда, когато се връщате от работа. Ако тя не е подходяща, домът ви много ще се загрози.

Не действайте прибързано, а внимателно избирайте вратите. Възможностите са много и никой не бива да е недоволен от това. Ако преди години пазарът бе силно ограничен, днес нещата са коренно различни. Няма нищо по-лесно от това да се свържете с фирма, която да монтира каквито врати пожелаете в дома си.

Винаги може да боядисате вратата в друг цвят, ако първоначалният вариант не ви харесва. Препоръчително е обаче това да направи специалист, защото ще го извърши по-прецизно. Освен това могат да се добавят различни шарки и орнаменти, като всичко зависи от вас самите. С проявено внимание и разбиране вратите в дома ви ще са атрактивни за всички.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!