Алуминиеви пвц первази


В наши дни монтирането на ПВЦ дограма в дома е нещо напълно естествено за много хора. На пазара има много фирми, които предлагат тази услуга, така че изборът е богат. Дограмата внася повече уют и комфорт, но най-вече предлага качествена топлоизолация през студените зимни дни. Поръчай онлайн сега!

Това, заедно с нейната лесна поддръжка, е причина за нейното постоянно търсене. Освен това цената не е висока, което е добре дошло за клиентите в условията на днешната финансова криза. С използването на дограма тип ПВЦ хората правят добра и разумна инвестиция. На напълно приемлива цена те си осигуряват топлина през зимата и изолация от непрекъснатия автомобилен трафик.

За постигането на още по-голям комфорт е възможно да се прибегне до оборудването на прозорците с вътрешни подпрозорчени ПВЦ первази, които им придават напълно завършен вид. Водоотвеждащите козирки са друга възможна опция, до която голяма част от потребителите често прибягват.

Подпрозорчените алуминиеви и ПВЦ первази представляват най-общо казано хоризонтални дъски, които се поставят в основата на прозореца под основата на дограмата. Захващането става чрез помощта на винтове за долния край на касата. Основното предназначение на первазите е да спират стеклата се евентуално вода от конденза под стъклата. Водата може и да е с друг произход, но и в двата случая первазите са жизнено необходими.

Материалът, от който се произвеждат, е устойчив ПВЦ. Характеризира се със здрава повърхност и профилирана обемна форма. Изолационните качества се постигат благодарение на множеството кухи камери, при това с високо качество. Те значително превъзхождат естествените материали, които се предлагат на пазара.

Алуминиевите и ПВЦ первази са изключително лесни за поддържане, което без съмнение е ключово предимство. Всеки човек прекрасно знае, че именно почистването вкъщи е едно от най-уморителните и отнемащи доста време занимания. Поради тази причина търсенето на тези первази е много силно и тази тенденция няма да се промени скоро.

Первазите са много устойчиви на почистващи препарати, както и на издраскване и пепел от цигари. Освен това не поемат вода, а евентуалните водни кръгове могат лесно да бъдат почистени. Тук се има предвид тези водни кръгове, които възникват от поставени чаши и влажни саксии. Тяхната нечувствителност към топлина е друго основно предимство.

За различните алуминиеви и ПВЦ первази не е проблем топлината да достигне дори до 40 – 50 градуса през лятото. Предлагат се различни модели на пазара и така всеки може да избира според индивидуалните си предпочитания. Има модели с тесен ръб и без ПВЦ фолио.

Друг често предлаган модел е широк при челния ръб, а повърхността има допълнителна защита с помощта на защитно ПВЦ фолио. То придава по-красив вид на модела и се предлага с ширина до 450 мм. И в двата края на перваза се поставят специални завършващи пластмасови капачки.

Препоръчително е за всички хора, които искат да имат алуминиеви и ПВЦ первази, да го заявят още по време на поръчката. Това се налага поради факта, че рядко има възможност за монтаж на перваза след поставяне на перваза. Това става само в редки случаи, стига до стената да има достатъчно разстояние. Разстоянието е необходимо, за да може первазът да се дебюлира и легне отгоре.

Също така между крилото и стената да има поне 25 мм оставено разстояние. Друго важно условие е стената под прозореца да бъде напълно и равно измазана. Ако посочените условия са налице, поставянето на ПВЦ первази няма да представлява трудност.

Външните первази и козирки също са предпочитан вариант от огромния брой клиенти. Впрочем на пазара всеки ден се предлагат нови неща, поради което потребителите имат възможност да избират от много опции. Различните рекламни каталози и брошури са пълни с подробна информация за разнообразни алуминиеви и ПВЦ первази.

Тези, които избират външен перваз, си спестяват обработката на зида отвън със строителни материали. Такива материали са например мрамор, теракот и др. Освен това външният перваз спомага и за по-качественото водоотливане на влагата благодарение на своя изразен фабричен наклон. В много домове влагата е често срещан проблем, а външните алуминиеви первази ефикасно го решават.

Външният перваз надстърча напред и се монтира челно на касата на прозореца. Изработва се от алуминий, а цветът му е бял. Той се счита за класически в тази сфера и като цяла изборът пада предимно върху него. Разбира се, той може да бъде оцветен във всеки друг цвят, като това зависи от различните предпочитания.

Възможно е да се боядиса и в цвета на дърво, което определено ще предаде по-атрактивен вид на дома. Много хора търсят разнообразие и промяна на атмосферата. Боядисването в атрактивни и нетипични цветове е сигурен начин това да се постигне, при това напълно качествено. Чрез избора на атрактивни цветове много скоро в дома се създава по-голям уют и комфорт.

В зависимост от ширината на стената външният перваз се предлага в различни ширини. Може да се изреже под ъгъл до 45 градуса в случаите на монтаж на первази и козирки на ъглови прозорци. Чрез изрязването под ъгъл се покрива ръба на стената под тях, а освен това по този начин изглежда като цял перваз.

Такива алуминиеви первази се използват и за козирки и се монтират в долния край на прозореца. Функцията на козирките е преди всичко защитна и предпазва стъклата от стичане на вода. Тя може да тече от етажите над поставената дограма и покривните конструкции.

Размерите и цветовете, в които се предлагат, са различни и разнообразни. Алуминиевите первази са огънати под точно определени размери за разлика от первазите тип ПВЦ. Размерите варират от 110 до 280 мм, като тези между 200 и 240 се срещат често.

В някои случаи ширината на стената от външната страна на прозореца е с по-голям размер от този на стандартните первази. Тогава е необходимо да се изработи перваз по поръчка ламарина, боядисана в прахово. В ситуациите, когато первазът се монтира на прозорец, който гледа към тераса, в краищата е възможно да се поставят декоративни капачки от пластмаса. Целта е да не остане остър ръб.

Търсенето на различните алуминиеви и ПВЦ первази е интензивно, защото те са важен елемент за намаляването на конденза в дома. Трудно е да се определи кой от двата типа – алуминиев или ПВЦ перваз – е по-добрата опция. Изборът е напълно индивидуален и което е по-важно – монтирането му е добра инвестиция.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!

eXTReMe Tracker