Алуминиева дограма


Употребата на алуминиева дограма е предпочитана от много хора. В това няма нищо необичайно, тъй като тя притежава редица ценни и полезни предимства. Като цяло на пазара се предлагат достатъчно цветове и модели от всички видове дограми, тъй като търсенето е огромно. Безспорен факт е, че алуминият е изключително здрав, сигурен и надежден материал. Именно поради тази причина той намира широко приложение в съвременното строителство. Използва се както при строежа на нови, така също и при реставрацията на стари сгради. Този материал е вторият по здравина в света. Той издържа на резки температурни промени във времето без да се деформира много и продължава да изпълнява перфектно своето предназначение. Що се отнася до алуминиевите профили, те биват два вида – с прекъснат термостат и без  такъв. Вторият вид е известен още и като „студен профил”. Въпреки безспорните качества на алуминия по отношение на неговата издържливост и устойчивост срещу атмосферните промени, е препоръчително при монтажа на дограма да се избере първият, а именно – профил с прекъснат термостат.

Поръчай онлайн сега!
Алуминиева дограма цени

По този начин се постига несравнимо по-добра топло и шумо изолация. Интересът към него обаче е слаб и причината за това се корени в прекалено високата му цена. Пак поради съществените разлики в ценово отношение се отдава предпочитание към студения профил,когато хората искат да монтират в дома си алуминиева дограма. Той намира приложение за редица вътрешни интериорни решения – например врати за баня, стая или пък преградни стени, а така също и плъзгащи се прегради. За изработването на този вид профил се използва чист алуминий с олекотена конструкция. Тя придава красив и изключително елегантен вид на профила. Този профил страда от един недостатък – образуването на конденз при рязка промяна в температурните условия. Образуването на конденз впрочем е характерно за алуминиевите дограми, но с изключение на това те са много надеждни и качествени. Това обаче се случва само тогава, когато студеният профил се използва за външно остъкляване. Алуминиева дограма без термостат е идеално решение за различни помещения като офиси и магазини, намиращи се на приземни етажи.

Също така е подходящ за входни врати на блокове или остъкляване на тераси с плъзгащи се прозорци, които не се усвояват като жилищна площ. Този профил има някои безспорни предимства, което го прави много търсен и предпочитан на пазара. На първо място той не подлежи на корозия и стареене, а освен това е лек и твърд материал. Той понася по-широки крила и е с намалена вибрационна способност. Друго негово предимство е това, че разполага с олекотена система за плъзгане на висока цена. Също така дава възможност да бъдат монтирани различни по вид пълнежи с различни дебелини, вариращи между 3 и 20 мм. Всички тези предимства са много ценни и гарантират качествена инвестиция, която дава добри и оптимални резултати. Самият факт, че алуминият е масово използван в строителството отдавна до днес е повече от красноречив факт за това колко е ценен и надежден. Освен за дограма, този материал е предпочитан и в случаите, когато се избират масивни и тежки врати за дома. Той е ефикасно средство в борбата с крадците и обирджиите.

Препоръчително е при изпълнението на входни врати, които са предназначени да бъдат използвани интензивно, да се монтират усилени панти. Също така трябва да се монтират и подсилващи профили заедно с по-добри и надеждни автомати и брави. Възможно е и интегрирането на панели с пощенски кутии. Характерно за монтирането на дограмата е това, че веднага след като този процес приключи, се прави и измазване на прозорците. При това положение неизбежно се стига до падането на строителни частици върху дограмата. Тъй като в повечето случаи прозорците са отворени, абразивните частици попадат в обкова и могат да създадат сериозни проблеми за в бъдеще. Затова след приключване на довършителните работи около прозорците е желателно да се направи едно основно почистване на дограмата, без значение дали тя е пвц, алуминиева или дървена. Освен видимите части е важно да се почистят крилата в отваряемата им част. Именно там се събират най-много отпадъци от строителните материали. Желателно е първо да се почистят профилите с прахосмукачка, защото са с неравна повърхност и е невъзможно да се бръкне с парцал.

При почистване на дограмата от алуминий е задължително да не се използват абразивни препарати или пък такива, които съдържат в себе си ацетонова основа. Поддръжката на обкова е почти толкова важна, колкото и тази на дограмата. Почистването се извършва със суха четка или прахосмукачка от праха, а също така е наложително смазване с подходящите за целта смазки. Може да се използва технически вазелин или пък фино машинно масло. Материали като пясък или стружки не бива да бъдат допускани, защото веднъж попаднали в механизма, могат да му нанесат сериозни и трайни поражения. Профилите трябва да се предпазват от претриване или нарушаване – това също ще създаде доста неприятности и проблеми. От почистване също така се нуждаят и уплътненията по протежение на касата и крилото. В случай, че уплътнението излезе от своето каналче, е необходимо да се притисне с палец. Започва се от мястото, където уплътнението е влязло в каналчето. По този начин ако дограмата се поддържа правилно, тя може да изпълнява своето предназначение за дълъг период от време. Безспорните качества на алуминия – здравина, надеждност и якост – го правят много предпочитан включително и за много прозорци, а не само за врати за дома. Способността му да запазва първоначалния си вид въпреки резките и непрестанни промени в атмосферните условия са особено важни при избора на вида дограма. Ако се направи сравнение между дървената и алуминиева дограми, втората има някои съществени предимства. Дървото е красив и естествен материал, но с времето лакът започва да се лющи и освен това е лесно запалим. Това в никакъв случай не може да се каже алуминия, който не губи първоначалния си вид. Ето защо тази дограма е предпочитана от много хора, които държат не просто на уютния и комфортен дом, но също така искат повече сигурност и надеждност. С дограма от алуминий добрите резултати няма да закъснеят – прозорците ще бъдат надеждно защитени и няма да се повредят в резултат на лоши метеорологични условия като силен вятър или дъжд, каквито има периодично през годината.


Най-четено
  • Монтаж на  пвц дограма

    Много фирми извършват монтаж на пвц дограма, което е добре за всички клиенти. Преди години предлага...

  • Алуминиева или пвц дограма

    Изборът на подходяща дограма за дома или офиса несъмнено е труден, защото е необходимо тя да се вп...

  • Ремонт на ПВЦ дограма

    Нитеа е фирма, която освен многобройните услуги предлага и ремонт на пвц дограма. Понякога вашата П...

Къде се намираме

Поради невъзможността да обработим всички телефонни запитвания компетеннтно, се налага да помолим нашите клиенти: Моля, използвайте контактната форма! Ние ще се свържем с вас възможно най-бързо!

eXTReMe Tracker