Автоматика за врати


Съществуват различни видове автоматика за врати, които се предлагат на пазара за клиентите. В това отношение ние също се стремим да не изоставаме от последните тенденции и осигуряваме на купувачите достатъчно богат и разнообразен избор. Поръчай онлайн сега!

Например при гаражни врати автоматиката бива три основни вида. Това са ремъчна, верижна и винтова и с директно завъртане. Що се отнася до това по какви показатели се избира автоматиката, на първо място е теглото на вратата и нейната интензивна употреба. Верижният тип автоматика е най-популярният както за гаражи, така също и за жилищни сгради. При него се използва електродвигател и метална верига за отваряне и затваряне на вратата. Два са основните фактора, поради които тази автоматика се избира масово от клиентите. На първо място това е паричната стойност, която е достъпна и приемлива. Вторият е свързан с продължителността на живот на тези врати и издържаността им в техническо отношение. Единственият им по-сериозен недостатък е малко по-високият шум, който издават при придвижване.

При ремъчната автоматика за врати пък се използва гумиран ремък. Той предлага сравнително по-тиха експлоатация на съоражението в сравнение с верижния механизъм. За сметка на това обаче се износва и похабява с течение на времето, ето защо се налага неговата периодична подмяна. Винтовата система представлява метална релса с винтов нарез. Той се завърта и в двете посоки при отварянето и съответно затварянето на вратата. Най-скъпата от всички видове автоматика е тази с директно завъртане. Нейното поставяне се осъществява на стената, като освен това е необходимо и наличието на достатъчно свободно пространство на самия таван. Това се налага с цел по-пълноценното и безпроблемно функциониране. За тази цел от двете страни на вратата се поставят винтови пружини. Те са навити под формата на спирала в улея над вратата. Най-тихата и най-главна от всички автоматики е именно тази, но не всички могат да си я позволят. Всички механизми за автоматично задвижване по принцип се проектират за интензивна употреба, независимо от резките промени в атмосферните условия. Техният корпус в повечето случаи се изработва от алуминий или неръждаема стомана. Ние предлагаме най-добрите автоматики за врати, които със сигурност ще се окажат успешна и дълготрайна инвестиция.

Много важна е мощността при автоматика за врати. Тя е винаги различна и най-често се определя на базата на размера на всяка врата. Между 30 и 50 процента от една конска сила е един от най-често срещаните варианти по този показател. С оглед на по-тежките врати в наши дни обаче, напоследък се наблюдава покачване на мощността. Отскоро е атрактивен продуктът, който е с мощност ¾ конска сила. Този продукт е особено подходящ при положение, че за изработването на вратата е използвано масивно дърво или пък конструкция от стомана. По отношение на скоростта на отваряне и затваряне на вратата, вариантите варират в определени граници. При най-новите модели скоростта е 35 см/с, докато при по-старите този показател е равен на 12 см. Като истински професионалисти с бога опит в тази сфера, ние отлично познаваме характеристиките на автоматиките за врати. Поради тази причина специалистите ни могат да предложат най-добрите решения по отношение на цена и качество.